уторак , октобар 24 2017

WikiLeaks: CIA има тајну мрежу помоћу које прикрива сопствено учешће у сајбер-нападима

КУД год да Американци крену – налете, пре или касније, на „мину“ или на раскринкавање WikiLeaks.

Светски познати сајт Џулијана Асанжа сада је објавио документе који сведоче да CIA располаже тајном мрежом која јој омогућава да прикрива сопствено учешће у сајбер-нападима! Самим тим: да он што раде њени „хакери“ подмеће и приписује другим земљама и хакерима под њиховом контролом.

WikiLeaks је нове документе објавио под насловом „Marble“ и прецизирао да се ради о „материјалима“ из серије Vault 7 (шифровани назив за досад највеће „цурење“ података и тајних докумената из навеће америчке шпијунске мреже.

Нова публикација садржи 676 фајлова излазног кода тајне мреже Marble која је америчким агентима омогућавала да скривају трагове помоћу текстуалних фрагмената кода штетних програма које су користили. Односно: да евентуални иследници и творци антивирисних софтвера не би могли да повежу америчку шпијунажу са вирусима и хакерским нападима.

Marble је доступан на кинеском, руском, корејском, арапском и иранском (фарси) језику, што је додатно отежавало потрагу за стварним починиоцима сајбер-напада.

Додатно лукавство је било у томe што сам Marble не садржи никакве штетне елементе и што је правио лавиринт који је скривао деловање шпијунаже САД.

CIA и амерички врх имају поводом Асанжових акција велики проблем који никако не могу да реше: све што је WikiLeaks досад објављивао било је – стопроцентно истинито.

Факти

Актуелно

Државни органи Србије надзиру око 100.000 људи годишње

Београд – На годишњем нивоу бар око 100.000 људи је под надзором државних органа Србије, …

Румунски хакер Guccifer: Иза Guccifer 2.0 се крију сарадници CIA, NSA или Стејт департмана

САРАДНИЦИ главних америчких обавештајних мрежа – CIA, NSA или Сејт департмана делују под хакерским надимком …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons