За 100 евра се пријавило 3,8 милиона грађана

5
(1)

За новчану помоћ од 100 евра до синоћ се пријавило више од 3,8 милиона грађана Србије, изјавио је за Танјуг министар финансија Синиша Мали и подсетио да је данас почела исплата од по 100 евра корисницима социјалне помоћи.

Пензионерима је та помоћ исплаћена, данас новац леже на рачуне око 160.000 корисника социјалне помоћи, а за остале грађане који су се пријавили онлајн или телефонски, новац ће почети да се исплаћује од понедељка, 25. маја, најавио је Мали.

„До синоћ се пријавило 3.880.000 грађана Србије да прими новчану помоћ у износу од 100 евра и када на тај број додате све пензионере и оне који примају новчану социјалну помоћ, то је око 5,8 милиона грађана који су се пријавили или примили новчану помоћ”, рекао је Мали.

Позвао је кориснике социјалне помоћи да подигну помоћ од 100 евра која им је данас аутоматски уплаћена на рачун и напоменуо да ће, док се социјална помоћ прима по породици, помоћ од 100 евра бити исплаћена сваком пунолетном члану породице.

Указао је да је држава решила и проблем за грађане који су непокретни и који не могу да дођу до банке увођењем једнократног овлашћења.

Особа која подиже 100 евра у име и за рачун онога који не може да дође до банке потребно је, наводи Мали, да има своју личну карту и личну карту примаоца помоћи.

Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Помоћ привреди: Вучић на почетку тврдио да „имамо паре“, сада пита – одакле

5 (8) Привредници, по свој прилици, неће моћи да рачунају на још један пакет помоћи …

Рок истиче за 3 дана: Део грађана ипак остаје без 100 евра

5 (1) У петак у поноћ, 5. на 6. јун, истиче рок за пријаву грађана …

Један коментар

  1. Velika i to dvostruka S R A M O T A……!!!!!! Prvo sramota z a “ V L A S T “ Koja se „gospodari“ nad ukupno više od pola stanovništva države
    koje živi kao socijalno ugroženi ljudi, a druga sramota …sigurno među prijavljenima ima i onih koji bi trebali ponosno da kažu….MENI NE
    TREBA TIH 100 EURA-TO NIJE ONO ŠTOJE BITNO. Izgleda da Srba ponestaje što se vidi iz svake male začkoljice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend