fbpx

ЗАЈЕБАНЦИЈА! Фалсификатор и плагијатор на челу радне групе владе за изборне услове

3
(2)

У ЈЕКУ најава појединих опозиционих партија да ће бојкотовати излазак на биралишта, Влада Србије је на последњој седници усвојила одлуку о образовању радне групе за сарадњу са ОЕБС, чији је задатак да прати примену препорука ове организације за унапређење изборног процеса.

За председника радне групе, како „Новости“ сазнају, именован је вицепремијер и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, док је његов заменик – директор републичког Секретаријата за законодавство и некадашњи председник РИК Дејан Ђурђевић. Они за обављање тог посла неће добијати новчану накнаду.

Према документу који је Влада усвојила, радна група ће сарађивати са свим надлежним органима и међународним институцијама који учествују у унапређењу изборног процеса. Сваких шест месеци они ће подносити извештај надлежном скупштинском одбору и извршној власти.

Најављујући формирање радне групе, премијерка Ана Брнабић поручила је да је Влада одмах после избора 2016. са канцеларијом ОЕБС за демократске институције и људска права (ОДИХР) потписала трогодишњи програм који се тиче побољшања изборних услова и атмосфере у којима се избори спроводе:

– Од тада радимо са њима и донели смо одлуку да направимо радну групу која ће радити на имплементацији препорука, пошто смо ушли у изборну годину.

Брнабићева је подсетила на Вучићеву изјаву да је дошло до великих промена на основу препорука организација ЦРТА и ЦеСИД, као и да је у Скупштини обустављено доношење закона по хитном поступку и да расправе више нису обједињене.

ПРОМЕНЕ У СПИСКУ

НАЈВЕЋЕ промене, до сада, према оцени премијерке, направљене су у бирачком списку. Она је оценила да је он транспарентан и да сви грађани током целе године могу да провере да ли су уписани, да ли је адреса адекватна. Управо је сређивање бирачког списка било један од првих захтева опозиције за фер изборе, али су касније рекли да то ипак није кључни услов за излазак на биралишта.

Новости.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Алексић: Вучић најодговорнији за аферу Јовањица, пушта низ воду Стефановића

4.8 (10) Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић изјавио је да је на …

Од само два посла са Крушиком ГИМ и породица министра полиције зарадила 4,5 милиона долара

5 (5) Приватна фирма ГИМ Горана Тодоровића, коју је у више наврата, као правни и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *