fbpx

Запосленима у државним и јавним предузећима од идуће године плате веће пет одсто

0
(0)

Запосленима у државним и јавним предузећима од идуће године ће зараде бити увећане пет одсто, одлучила је Влада Србије.

Та повишица је предвиђена изменама и допунама Закона о привременом уређивању основице за обрачуна и исплату плата, односно зарада и других сталних примања код корисника јавних средстава, који је јуче усвојила Влада Србије.

Измене се односе на зараде запослених у предузећима где је Република Србија, односно локална самоуправа власник више од 50 одсто капитала, као и у републичким и локалним јавним предузећима, а које су веће од 25.000 динара.

Зараде запослених у државним и јавним предузећима, као и у јавном сектору, веће од 25.000 динара, претходне четири године су у склопу фискалне консолидације биле умањене десет одсто.

У образлажењу измана закона о привремном умањењу зарада запослених у тим предузећима Влада је навела да „након успешно спроведене фискалне консолидације, стабилизације јавних финансија и преокрета вишегодишње растућег тренда јавног дуга, остаје фокусирана на даље побољшање привредног амбијента и обезбеђивање високих стопа привредног раста, са крајњим циљем смањења незапослености и подизања животног стандарда становништва“.

Повишице плата од идуће године добиће и запослени у јавном сектору, које ће изности од седам до 12 одсто.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучићев режим ни после годину дана рада без конкретних мера против одласка људи у иностранство

5 (1) Повећање страних и домаћих инвестиција за два до три одсто, као и раст …

Синдикати образовања у Србији траже веће платe

5 (1) Репрезентативни синдикати у образовању упутили су с састанка захтев Влади Србије за хитну …

Један коментар

  1. Zapošljenim u javnom setoru smeši se plata veća za 5%, samo da ne prođu kao penzioneri sa većom penzijom no ikada. Ta laž traje od početka godine, vraćanje otetog, uvećanje 8 do 13% i na kraju došlo se, kako kažu tzv ministri na 5%, niti se zna na šta, ni kako , ni kome. Nadriministri Mali i Đorđević su otkrili nonsens i nebulozu da će penzije biti veće no ikad povećanjem 5% (a do pre neki dan 8,8% do 13,3%) i kao papadgaji ponavljaju vođine nonsense. Te penzije realno su niže za oko 25% u odnosu na one pre otimanja 2014. godine. Zbog toga oduševljenje penzionera splasnuće kada uđu u prvu prodavnicu. Onda, šta ovi ministri jedu go*na?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *