Зашто на саслушање нико не зове Папићевог и Хркаловићкиног шефа?
Дијана у друштву министра унутрашњих послова Небојше Стефановића и директора полиције Ребића

Зашто на саслушање нико не зове Папићевог и Хркаловићкиног шефа?

5
(5)

Све што је заменик начелника СБПОК-а Горан Папић урадио, урадио је по налогу тадашњег министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, каже за лист Данас адвокат Бранислав Тапушковић. Да ли ће надлежни испитати зашто се Стефановић, иако на то није имао права, мешао у истраге? Тапушковић наводи и да је Папић тражио да га полиграфски испитају, али да му нису дозволили. Тестирање на детектору лажи, полиграфисти нису дозволили ни Дијани Хркаловић, каже њен правни заступник Сеад Спаховић.

Тужилаштво и полиција трагају за државним функционерима и политичком подршком клана Вељка Беливука. Облак сумње најчешће се надвија над актуелним, али и бившим припадницима Министарства унутрашњих послова. Наиме, бивши заменик начелника СБПОК-а Горан Папић недавно је ухапшен због сумње да је једном руководиоцу београдске полиције наложио да врати привремено одузети аутомобил Марку Миљковићу, сараднику Вељка Беливука. Док је Папић у притвору, његов бранилац Бранислав Тапушковић за лист Данас говори о томе шта је речено током саслушања код тужиоца.

Папић је тужиоцу навео да га је неколико дана пре 15. априла 2020. године позвао министар Стефановић и рекао му да ће у СБПОК-у бити саслушан Марко Миљковић. Он му је навео да треба тај посао да ураде ефикасно и професионално и да записник о саслушању пошаљу надлежном тужиоцу. Тог 15. априла, Папића је поново позвао министар Стефановић, љут због тога што се Миљковић већ пет сати налази у Полицијској управи Београд, а још увек није саслушан у СБПОК-у. Како је Папић испричао на саслушању, он је поступајући по налогу министра, организовао да се Миљковић довезе у СБПОК, где је саслушан у својству грађанина, а потом враћен у ПУ Београд, пренео је Данас.

Према речима адвоката, Папић је током саслушања у полицији тражио да буде полиграфски испитан, али му то нису дозволили. Полиграфиста је одбио да испита и државну секретарку Дијану Хркаловић, тврди њен адвокат Сеад Спаховић. Каже и да током саслушања у СБПОК-у полиција Хркаловићеву није испитивала о клану Вељка Беливука, већ о томе да ли је планирала заверу против председника Србије, те да јој је пре одласка на полиграф показан списак са питањима.

„Кад је дошла код полиграфисте, питања су јој замењена, другим питањима, већ су је тада преварили. Али, пошто она не слуша много адвокате, она је тражила да и на та питања одговори, али када је полиграфиста утврдио да је под лековима, он је одустао од полиграфисања“, навео је Спаховић.

Није тачно ни да се Хркаловићева накљукала лековима, како пишу таблоиди, додаје Спаховић: „Она је под једном терапијом већ годинама, коју узима увече, и полиција је њу довела са тренинга на саслушање, тако да нема говора о неком накљукавању“.

Међутим, нико не зове на саслушање, а ни на полиграфско испитивање некадашњег министра полиције Небојшу Стефановића, који је био шеф и Хркаловићевој и Папићу, а који га је означио као надређеног по чијем је наређењу радио.

Јелена Зорић, Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Думановић: БИА пријавом потврдила да дели нарко новац са СНС

Думановић: БИА пријавом потврдила да дели нарко новац са СНС

3.7 (3) Безбедносно-информативна агенција поднела је кривичну пријаву бившег полицајца Милана Думановића јер је у …

Нечитљиви, неписмени, неодговорни

Нечитљиви, неписмени, неодговорни

5 (3) Kада је професор др Алек Рачић, председник Србске развојне академије наука (РАС), председник …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend