fbpx

Железнице Србије: Бивши директор Драгољуб Симоновић смењен због лоших резултата, а учествује у реформама

0
(0)

НИКОМЕ нисам тражио да будем члан било које радне групе у „Железницама“. Само су ме звали да потпишем решење на коме стоји да сам у комисији за реструктурирање предузећа. Пристао сам да потпишем, да не би испало да нећу да радим.

Овако ангажман у радној групи за реструктурирање „Железница Србије“ објашњава бивши директор овог јавног гиганта Драгољуб Симоновић. Само годину дана након што је смењен са позиције првог човека „Железница“ са образложењем да је „ојадио“ ову фирму и донео јој само веће дугове, Симоновић се враћа на велика врата. Да одлучује о најбитнијем послу – обнови нашег саобраћајног предузећа.

– Рекли су ми да се ради о озбиљном послу, изради бизнис плана за реструктурирање – каже Симоновић. – Ипак, у петак је прва седница радне групе, а нико није добио било какав материјал! Зато не могу ни да се припремим за рад. Претпостављам да ћемо на састанку добити податке да бисмо почели да се бавимо конкретним стварима.

У „Железницама“ објашњавају да је радна група, чији је овај бивши функционер члан, само једна од бројних тимова који ће радити на реформи у предузећу.

– Ради се о изузетно обимном послу и великом броју активности, које треба реализовати приоритетно и у изузетно кратком року – кажу у „Железницама“. – То захтева и радно ангажовање већег броја запослених у „Железницама Србије“. Реформама, чија је реализација у току, предвиђена је подела компаније на три друштва и холдинг друштво, за шта је неопходно обавити многе активности као што су израда планова, подела имовине, припрема оснивачких аката и још много тога.

У складу са овим обавезама, додају у нашем саобраћајном предузећу, формирана је и радна група за израду бизнис плана будућег холдинг друштва „Железнице Србије“, само као један у низу тимова који су ангажовани на реализацији овог пројекта.

Симоновић није једини функционер „Железница“ који је ревитализован. Наиме, готово сви бивши директори овог јавног губиташа, који су и смењени јер нису успели да „поправе“ финансијски билас предузећа, остали су да саветују своје наследнике.

И Миланко Шаранчић, функционер „Железница“ који је осуђен на пет година затвора због злоупотребе службеног положаја и наношења штете овом предузећу за више од 1,2 милиона евра, планира да се врати у фирму. Чим спор против њега, који је тренутно на Апелационом суду, буде завршен.

– И мој претходник Слободан Росић, а и директор који је дошао после мене, Милован Марковић, остали су да раде у фирми – говори Миланко Шаранчић, један од бивших директора „Железница Србије“. – И моји најближи сарадници су и систему и сада саветују нове функционере. И ја сам се пријавио на последњем конкурсу. Чим политичко-судски поступак буде готов, и сам ћу се вероватно ангажовати, сада сам у приватном послу.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Последице договора Вучића и Тачија у Вашингтону: СРБИЈА БЕЗ KОСОВА И РУСА

4.7 (14) Финале преговора око размене територија под покровитељством Доналда Трамп на штету Србије. Тајна …

Kако је Александар Вучић опљачако злато Србије: Тамна страна златне пљачке

4.6 (41) Свака власт у Србији пљачкала је све што је стигла: куће, фирме, оранице, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *