Насловна / Свет / ЕвроАзија / Железњак: Трамп грубо уцењује Србију, нека њено руководство не наседа на америчке провокације
Железњак: Трамп грубо уцењује Србију, нека њено руководство не наседа на америчке провокације 1

Железњак: Трамп грубо уцењује Србију, нека њено руководство не наседа на америчке провокације

ПРЕДСЕДНИК Доналд Трамп грубо уцењује Србију и председника Александра Вучића, изјавио је члан комитета Државне думе о међународним пословима Сергеј Железњак.

„Позивамо српско руководство да не наседа на америчке провокације, да не иде ни на какве посебне споразуме, већ да се бори за законите интересе Србије, полазећи од Резолуције 1244, Устава Србије и става држава у којима живи већи број становништва, уз водећу улогу СБ УН у косовском решавању“, изјавио је Железњак, коментаришући обраћање Доналда Трампа Хашиму Тачију.

Према речима посланика, „са једне стране се под непосредним америчком контролом ствара оружана група — ’војска Косова‘“, која прети Србији и региону, уводе се царине које лишавају Србе који живе на окупираној територији најпотребнијих ствари, укључујући лекове. Са друге стране, шеф Беле куће је позвао господина Вучића и господина Тачија да прославе то што ће по његовом мишљењу бити „историјски споразум“. Тај „споразум“ на којем инсистира председник Трамп, у случају његове реализације, представљаће националну катастрофу за Србију. Распарчану државу ће претворити у проамерички протекторат, а саме Србе, укључујући оне који живе у Републици Српској, тада очекује понижавајући положај, можда буду још бесправнији него Срби у Црној Гори.

„Очигледно је да се чак ни шеф Беле куће више не узда у посредничку мисију ЕУ, већ жели самостално и уз помоћ НАТО-а да врши мисију балканског и европског полицајца“, нагласио је политичар.

 

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Зоран Радојичић на листи СНС у Београду да му не би срушили илегалано саграђену кућу на Златибору 11

Зоран Радојичић на листи СНС у Београду да му не би срушили илегалано саграђену кућу на Златибору

ДИРЕКТОР Универзитетске дечје клинике у Тиршовој Зоран Радојичић нелегално је саградио кућу на Златибору, а …

ЕУ комесари од Србије очекују да се одрекне своје територије, народа и историје! 12

ЕУ комесари од Србије очекују да се одрекне своје територије, народа и историје!

Европска комисија на састанку у Стразбуру усвојила коначан текст стратегије за пријем Србије и других …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *