Зоран Милашиновић: Снежана и Владе Дивац су фалсификатори, а не ја

0
(0)

* Уговор којим би Дивчеви могли да потврде да су станови у њиховом власништву и да су их платили не постоји, а онај који је показан суду су фалсификовали, тврди Милашиновић * Снежана Дивац: Не желим више да коментаришем изјаве особа које себи дозвољавају да причају и раде шта хоће, а да при томе имају кредибилитет криминалаца

Кривична пријава која је покренута против мене, а због које сам двадесетак дана боравио у истражном затвору у потпуности је неоснована и заснива се на лажним тврдњама и политичким везама Влада и Снежане Дивац.

Управо су они ти који су се служили фалсификатима, за шта имам и доказе и због чега сам поднео кривичну пријаву против тог брачног пара – каже за Данас Зоран Милашиновић, предузетник из Краљева кога су Владе и Снежана Дивац оптужили да је фалсификовао потпис некадашњег врсног кошаркаша Влада Дивца како би добио кредит у банци.

Наиме, Владе и Снежана Дивац терете Зорана Милашиновића да је као ортак у заједничком послу са Дивцем фалсификовао његов потпис како би од банке добио кредит. При томе је као залог да ће кредит уз камату бити враћен стављена хипотека на зграду у Београду коју су Дивац и Милашиновић заједнички изградили, а како тврде Дивчеви они нису знали ни да је потпис фалсификован ни да је зграда у којој имају стан под хипотеком.

Милашиновић пак тврди да су изјаве Влада и Снежане Дивац грубе неистине и клевете, а да је основни циљ „да сакрију сопствене фалсификате и да два стана која поседују у Београду изузму ис стечајне масе фирме Флукс група из Краљева чији је он био сувласник“.

– Када је реч о документима за чије се фалсификовање ја теретим, треба нагласити да су они пре него што су дошли до мене оверени у суду. Службеница која их је оверавала, а такође је боравила у притвору, на било који начин ме није довела у везу са фалсификовањем за које се теретим. Не знам ко је шта потписивао и да ли је потпис фалсификован, али одговорно тврдим да ја са тим немам никакве везе. Не само то већ да не постоји ни један једини доказ да сам ја фалсификовао потпис Владе Дивца. Из тога се јасно види да је кривична пријава против мене апсурдна. Исто је тако апсурдна одлука тужилаштва да ми се одреди притвор. Наиме, ја са надлежним органима везано за овај случај сарађујем кроз давање изјава и одазивања на разговоре већ шест месеци. Притворен сам да не бих утицао на сведоке. Али та одлука је донета тек после шест месеци, односно периода у коме се случај континуирано одвијао. Значи да сам хтео да утичем на сведоке, што наравно никад не бих урадио, имао сам времена пола године да то учиним. За случај који се води против мене нема никаквих доказа, све се своди на лажне оптужбе Влада и Снежане Дивац, који користе своје политичке везе да ме дискредитују – наводи Милашиновић.

Према његовим речима, Владе Дивац и он су договорили ортачки посао изградње станова у Београду преко фирме Флукс груп чији су у том тренутку били сувласници. Како тврди Милашиновић, договор је био да Дивац обезбеди земљиште, а он да изгради станове и да од њихове продаје поделе зараду.

– Међутим, Владе је тражио да два стана издвојим јер ће их он узети. Претходни договор је био да прво продамо станове па да вратимо дугове и онда делимо профит. Владе и Снежана Дивац су знали да је зграда под хипотеком иако сада тврде другачије. Такође, уговор којим би они могли да потврде да су станови у њиховом власништву и да су их платили не постоји, а онај који је показан суду су фалсификовали. Владе и Снежана Дивац су ме уцењивали да потпишем такав уговор, а ја то наравно нисам хтео да учиним јер би то било кривично дело. То је основни разлог зашто су покренули хајку на мене и поднели кривичну пријаву за фалсификовање потписа – истиче Милашиновић.

Он додаје да је поднео кривичну пријаву против Влада и Снежане Дивац због притиска да се сачини уговор који би био кршење закона а касније и фалсификовање истог који је поднет као доказ приликом покретања кривичне пријаве против њега.

– Ја знам да сам невин и чист као суза јер ништа нисам фалсификовао. Кривичну пријаву сам поднео како бих заштитио достојанство породице и свој професионални кредибилитет а и како би пословни партнери били правилно и истинито информисани о овом случају – наводи Милашиновић.

Контактирали смо јуче и Снежану Дивац, која нам је кратко одговорила да „не жели више да коментарише изјаве особа које себи дозвољавају да причају и раде шта хоће а да при томе имају кредибилитет криминалаца“.

Пише: Г. Влаовић, Данас.рс

фото: Драган Кадић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Телеком донео одлуку о издавању обвезница, задужује се за још 200 милиона евра

5 (4) Скупштина а. д. „Телеком Србија“ донела је одлуку о издавању 2,35 милиона корпоративних …

„И зграда БИГЗ обећана Малом?!“

5 (4) „Изгледа да се продајом ‘Београђанке’ фирми блиској министру финансија са плагираним докторатом неће …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *