Зоранин саветник ОПТУЖЕН ЗА КОРУПЦИЈУ након затвора постао директор у „Путевима“
фото: Instagram/zorana_dpm

Зоранин саветник ОПТУЖЕН ЗА КОРУПЦИЈУ након затвора постао директор у „Путевима“

Миодраг Поледица, некадашњи државни сектретар у Министарству енергетике и блиски сарадник Зоране Михајловић, ком је недавно отпочело суђење пред Специјалним судом због злоупотребе положаја и корупције, именован је за извршног директора Сектора за стратегију, пројектовање и развој у “Путевима Србије”, сазнаје Нова.рс.

Како је могуће да се особа против које Специјални суд у Београду води поступак због злоупотреба постане један од извршних директора државног предузећа, засад није познато, а чињеница да се на тој функцији налази већ дужи период, јасно намеће утисак да је прогуран на „мала врата“.

Поледица је подсетимо, ухапшен почетком фебруара 2020. године због сумње да је починио злоупотрену службеног положаја у вези са јавним набавкама за предузеће „Инфраструктуре Железнице Србије“, а али је после неколико дана пуштен да се брани са слободе. Њему је недавно и отпочело суђење пред Специјалним судом, ана оптуженичкој клупи су и бивши в. д. директора „Инфраструктуре железница Србије“ Мирољуб Јевтић, који је првооптужени у овом случају, Бранимир Алимпић из Сектора набавке, као и Предраг Ћурчић, заменик директора за секторске послове, Зоран Станојевић, директор Привредног друштва за грађење, ремонт и одржаване пруга ЗГОП и Мирко Међо, директор фирме „Инграп Омни“.

Сви они су негирали кривицу, а Поледица је убрзо након покретана поступка поднео оставку на месту државног секретара у Министарству енергетике у које га је Зорана Михајловић повела са собом из Министарства за саобраћај и грађевину наq чијем је челу била претходно.

Михајловић је тада изјавила у интервјуу за Недељник да она нема никакве сумње да Поледица није мета, већ она.

„Да се на правимо блесави, мета сам ја и то ми је јасно. Само не желим да мој државни секретар буде колетарална штета. Као што ни ја сутра не желим да неком другом будем колателарна штета“, рекла је Михајловић и истакла да препознаје обрисе ко стоји иза тога, али да то сигурно није Александар Вучић.

Нова.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Исказ Веље Невоље – све признао: Вучићу сам чинио услуге, члан сам СНС!

Исказ Веље Невоље – све признао: Вучићу сам чинио услуге, члан сам СНС!

Вељко Беливук, шеф криминалне групе осумњичен за више бруталних ликвидација, на саслушању у тужилаштву пре …

Вулетић: Најбољи Данилов друг био веза Вучића и Беливука

Вулетић: Најбољи Данилов друг био веза Вучића и Беливука

Професор Правног факултета у Београду, бивши потпредседник ФК Партизан и оснивач покрета “Црно на бело”, …

Један коментар

  1. Sto veca krivica, to bolja stolica!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *