Економија

Арапи неће да воде Ер Србију

Етихад ервејз ће задржати сувласништво од 49 одсто у Ер Србији, али ће се потпуно повући из управљања авиокомпанијом, незванично се може сазнати од добро обавештених извора.

Наиме, уговор о управљању којим је предато вођење компаније Етихаду истиче 1. јануара идуће године, после чега ће се кадрови Етихада потпуно повући са руководећих функција српске националне авиокомпаније. То значи да ће се приходи и планирање операција пребацити из Абу Дабија у Београд.

Читав низ кључних позиција у компанији је досад било у рукама Етихада, од извршног и финансијског директора, као и директора операција. Занимљиво је да је крајем децембра прошле године Дане Кондић, Аустралијанац који је експресно добио српско држављанство како би могао да у складу с прописима управља Ер Србијом, поднео оставку и до данас није именован наследник.

Кондић је апсолутно био кадар Етихада, а брзо додељивање држављанства и његово српско порекло су послужили да се испоштује форма српских закона и европских прописа према којим компанијом у већинском државном власништву не може управљати странац. Али, већ пола године Ер Србијом управља странац Данкан Нејсмит који вршилац дужности челника Ер Србије.

После именовања за министра финансија, ни Синиша Мали није више у врху Ер Србије у којој је обављао функцију председника Надзорног одбора, а ни ту позицију влада није попунила до данас.

Љ. Ивановић – Вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!