Насловна / Србија / Хроника / Мистерија Радоичић

Мистерија Радоичић

Српска листа је за потпредседника странке изабрала Милана Радоичића, чије се име у широј јавности поново појавило после убиства Оливера Ивановића у Косовској Митровици. Бивша посланица у Скупштини Косова Рада Трајковић изјавила је тада да Радоичић управља севером Косова и да „потпуно контролише живот, одређује и добро и зло“.

Славиша Ристић, народни посланик и последњи градоначелник општине Зубин Поток у систему Србије, у последњем разговору за „Вести“ је подсетио да је Радоичић присуствовао слављу Српске листе после победе на изборима у Косовској Митровици, „иако су и шеф Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић и председник Србије Александар Вучић рекли да га не познају“.

Питања Ђурићу без одговора

* Како коментаришете и шта је препоручило Милана Радоичића за потпредседника Српске листе?
* Да ли сте консултовани приликом његове номинације?
* Да ли је Милан Радоичић члан Српске напредне странке?
* Да ли сте упознали Милана Радоичића и шта мислите о његовом раду?

– Почели смо да заборављамо од данас до сутра. И Ђурић и Вучић су рекли да тог човека никад нису срели, односно ако су га и срели да је то било случајно. А на дан кад је Ђурић у Митровици ухапшен, камере су снимиле да је у Митровачки двор дошао у друштву Радоичића! Ни то јавност није могла да види, јер је тај снимак после кидан. Људи се свикавају с тим и ништа им није чудно, што је веома опасно – закључио је Ристић који је својевремено говорио о томе како је Радоичић ударио шамар Горану Ракићу, градоначелнику Косовске Митровице и актуелном председнику Српске листе.

Трајковићева је својевремено за београдске медије изјавила да је Радоичић власник кафане Греј у којој се „одлучује о свему“ и у којој се састају српски политичари.

– Јавна је тајна да суштинску власт на северу Косова и Метохије спроводи Милан Радоичић који у међународној заједници важи за човека из мафије, а да власт не спроводе званично изабрани председници општина – изјавила је она.

Против Милана Радоичића и његовог кума Звонка Веселиновића српско Тужилаштво за организовани криминал је пре шест година подигло оптужницу због сумње да су присвојили 32 возила узетих на лизинг од Хипо-Алпе Адрија банке. Пре две године, обојица су ослобођена оптужби.

Осврћући се на наводе да постоји сумња да је Радоичић умешан у убиство Оливера Ивановића, председник Србије Александар Вучић је на ТВ Хепи рекао да ће „Радоичић бити ухапшен ако је убица, али за то морају да постоје докази.“

Марко Ђурић, шеф Канцеларије за Косово и Метохије, рекао је новинару „Вести“ да ће одговорити на наша питања, али на захтев који је упутила наша редакција до закључења овог издања нисмо добили никакав одговор. Иначе, за потпредседнике Српске листе изабрани су и Винко Радосављевић, Игор Симић, Ненад Рикало и Далибор Јевтић, док су нови чланови Председништва постали Јасмина Живковић и Александар Спирић.

Сарадња са Харадинајем
Медији у Приштини објавили су фотографију Радоичића у ресторану са косовским премијером Рамушем Харадинајем који је рекао да има „добру сарадњу са Радоичићем“. Гостујућу у емисији Слободно српски крајем прошле године, Харадинај је рекао: „Радим са људима са севера, Милан Радоичић, на пример, верујем да он има своју улогу и сви.“
На питање ко је Радоичић, Харадинај је одговорио:
– Неки са севера који се пита за све и ја причам и са њим.
На питање да ли је Милан Радоичић политичар, Харадинај је појаснио:
– Не мораш бити само политичар. Сви имамо неку улогу овде и ја причам са свима, отворен сам. Немам директну везу са Београдом на неком нивоу, али сви који живе за мене су интеракатери прича.

Ј. Л. Петковић – Вести

Актуелно

Инсајдер: Ласта пред приватизацију остала и без старе и без нове аутобуске станице

Саобраћајно предузеће Ласта у већинском државном власништву, одлуком државе, а због реализације арапске инвестиције, пројекта …

Цвијетин Миливојевић: Добро јутро, Државни Врше – откуд, сад па, Kосово „најважнија тема!?

Врховник се јуче, изнебуха, досетио: Знам за јадац – Kосово и Метохија је данас најважнија …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *