Хроника

Како Динкић финансира УРС народним парама

Дебату о амандманима на измене сета пореских закона у Скупштини Србије данас је обележила жустра расправа министра финансија Млађана Динкића и посланика Демократске странке (ДС). Шеф посланичке групе Демократске странке Борислав Стефановић је рекао да се градоначелници Крагујевца и Јагодине, Верољуб Стевановић и Драган Марковић, не буне због закона, јер директно добијају паре од Динкића да би његова странка, Уједињени региони Србије (УРС), прешла цензус.

Динкић је у расправи тврдио да се изменама пореских закона не уводе нови и већи порези за грађане, док су посланици ДС тврдили да ће се порез на имовину повећати.

Стефановић је рекао да су министри “гурнули руку грађанима у џеп”, и да владајућа коалиција на те тврдње одговара нападима на лидера ДС и градоначелника Београда Драгана Ђиласа.

Он је додао да је Ђилас за Динкића “трн у оку”, да предлагачи закона с једне стране захватају 300 милиона евра од локалне власти, а с друге стране дају градоначелницима, “а посебно једном градоначелнику (Београда), пајсер да развали касу грађана и да буде ознажен као лопов”.

На тврдње посланика ДС да су грађани на ивици егзистенције и да неће уопште моћи да плаћају порез, Динкић је казао да се у Београду не применује закон и поручио ДС да за све не криве њега него да и Ђилас “може нешто да преузме на своја нејака плећа”.

Министар финансија је казао да је на предлог скупштинског Одбора за финансије прихваћен амандман којим је враћена амортизација на старе станове, до један одсто годишње, о чему ће одлучити локална самоуправа.

“Дали смо могућност свакој локалној самоуправи да самостално одреди амортизацију што је у складу с принципом фискалне децентрализације за коју се залажемо”, рекао је Динкић и додао да сваки динар од пореза на имовину иде у касе градова и општина, а не у републичку.

 

Бета

фото: Гето Србија

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!