АЈМО, БЕЛИ, ЈОВО НАНОВО! РИК спремила закључак да Прелетачевић опет скупи 10.000 потписа

0
(0)

Републичка изборна комисија сачинила је на вечерашњој седници предлог да Лука Максимовић, односно Љубиша Прелетачевић Бели најкасније за 48 сати прикупи 10.000 потписа за председничку кандидатуру, будући да је утврђено да они који су синоћ предати нису валидни.

Раније данас, члан РИК-а Милош Павловић на свом твитер профилу објавио је да ће Белом за кандидатуру недостајати сигурно 35 потписа, за које је већ утврђено да су неисправни. Павловић је написао да 9.965 изјава прошло и послато на проверу у Министарство за државну управу и локалну самоуправу.

Од неспорних 9965 изјава за @белисамојако искоцице неке изјаве где бираци нису уписани у бирацки списак, дакле није само 35 да фали

Како нам је раније речено у РИК-у, Министарство треба да утврди да ли су потписиници његове кандидатуре уписани у бирачки списак и да ли су подржали кандидатуру још неког кандидата за председника.

– Списак је послат у Министарство, које ће утврдити да ли у тим случајевима постоје недостатци, а РИК чека повратни извештај – наводе у РИК-у.

Наиме, уместо назива Група грађана „Бели – само јако“, у изјавама потписника не наводи се „група грађана“, што је велики проблем за поједине чланове РИК-а, нарочито за представнике СРС-а.

Морамо да чекамо још …

– Закон о избору председника Србије прописује шта мора да има та изјава, а Упутство за спровођење изборних радњи иде мало шире и овде водимо дебату да ли је недостак речи отклоњив или не и да ли утиче на суштину. По мишљењу опозиционих представника у РИК-у, недостатак речи „групе грађана“ апсолутно не утиче на потписе подршке и вољу тих људи који су му дали подршку и који никако нису били у заблуду коме подршку пружају – навео је Иван Нинић, члан РИК-а и додао да све „ово може да буде једна жестока правна дебата која ће се у крајњем случају преселити у Управни суд, без обзира каква одлука РИК-а буде“.

Да ли ће кандидатура бити прихваћена зависи од чланова СНС који седе у РИК-у, који на неформалном састанку у тој комисији нису изнели заједнички став.

– Поједини су се само смешкали, а неки су говорили да још не знају како ће према томе да се поставе – наводи наш саговорник из РИК-а.

Током дана огласио се и сам Прелетачевић на својој фејсбук страници.

„Мора да чекамо још… Нека, само беееез сикирације, љуби чика, имаћете кандидата Белку, па макар не знам“, написао је он.

Наташа Латковић, Блиц.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Покрет „Само јако“ избацио „Белог“ из одборничке групе

0 (0) Покрет „Само јако“ објавио је данас да Лука Максимовић, односно Бели Прелетачевић, није …

Бели, проваљен си! Како смо од Белог добили „шут карту“

0 (0) Отворено писмо доскорашњих сарадника Луке Максимовића, алијас Љубише Прелетачевића * Зашто Белом више …

Један коментар

  1. vucic peder usto se vec

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend