Насловна / Србија / Хроника / Акционари Агробанке: Таоци лажне борбе против корупције
Акционари Агробанке: Таоци лажне борбе против корупције 1

Акционари Агробанке: Таоци лажне борбе против корупције

Акционари Агробанке упозорили су да се данас навршава седам година од затварање те банке и оценили да су они „таоци лажне борбе против криминала и корупције“ јер су „сва обећања да ће афера бити брзо решена“ служила само у дневно-политичке сврхе.

У саопштењу групе акционара наводи се да је данас седма годишњица „од нелегалног затварања Агробанке и пљачке домаћих и страних акционара од стране Републике Србије, њених финансијских институција, политичара и њима блиских тајкуна“.

Истиче се да „још увек нема одговорних међу представницима државе у Управном одбору Агробанке, Народној банци Србије, Агенцији за осигурање депозита, Министарству финансија“ и да су те институције биле задужене за рад и контролу пословања Банке. „Сва обећања да ће афера бити брзо решена, након дистанце од седам година могу се окарактерисати као лажна јер су само служила у дневно-политичке сврхе“, наглашавају акционаи.

У саопштењу се наводи и да су „све особе које се могу повезати са афером, у чије џепове се прелила приватна имовина акционара, још увек на слободи јер уживају заштиту државе“. Судски процес који се води у случају Агробанка се, по оцени групе акционара, „савршено уклапа у слику бизарног правосуђа Србије као и лажне борбе против криминала и корупције“.

ФоНет

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Ти си Михајловићка најнеспособнија и најдеструктвија креатура у тој тзв. влади! 11

Ти си Михајловићка најнеспособнија и најдеструктвија креатура у тој тзв. влади!

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, одржала је данас конститутивну седницу радне групе за …

Електропривреда Србије и Светска банка - шта нам ваља чинити 12

Електропривреда Србије и Светска банка – шта нам ваља чинити

Ових дана је у штампи објављена информација да је претходни министар финансија Душан Вујовић, без …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *