Акционари Агробанке: Таоци лажне борбе против корупције

0
(0)

Акционари Агробанке упозорили су да се данас навршава седам година од затварање те банке и оценили да су они „таоци лажне борбе против криминала и корупције“ јер су „сва обећања да ће афера бити брзо решена“ служила само у дневно-политичке сврхе.

У саопштењу групе акционара наводи се да је данас седма годишњица „од нелегалног затварања Агробанке и пљачке домаћих и страних акционара од стране Републике Србије, њених финансијских институција, политичара и њима блиских тајкуна“.

Истиче се да „још увек нема одговорних међу представницима државе у Управном одбору Агробанке, Народној банци Србије, Агенцији за осигурање депозита, Министарству финансија“ и да су те институције биле задужене за рад и контролу пословања Банке. „Сва обећања да ће афера бити брзо решена, након дистанце од седам година могу се окарактерисати као лажна јер су само служила у дневно-политичке сврхе“, наглашавају акционаи.

У саопштењу се наводи и да су „све особе које се могу повезати са афером, у чије џепове се прелила приватна имовина акционара, још увек на слободи јер уживају заштиту државе“. Судски процес који се води у случају Агробанка се, по оцени групе акционара, „савршено уклапа у слику бизарног правосуђа Србије као и лажне борбе против криминала и корупције“.

ФоНет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Адвокат: Власт противуставно затварала старе у кућни притвор

4.4 (9) У време полицијског часа, када је грађанима по неколико дана било забрањено да …

Савет за борбу против корупције: Министарка Зорана хоће да нас угаси?

5 (4) Савет за борбу против корупције саопштио је да ради на анализи Уговора између …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *