Акционари Агробанке: Таоци лажне борбе против корупције

0
(0)

Акционари Агробанке упозорили су да се данас навршава седам година од затварање те банке и оценили да су они „таоци лажне борбе против криминала и корупције“ јер су „сва обећања да ће афера бити брзо решена“ служила само у дневно-политичке сврхе.

У саопштењу групе акционара наводи се да је данас седма годишњица „од нелегалног затварања Агробанке и пљачке домаћих и страних акционара од стране Републике Србије, њених финансијских институција, политичара и њима блиских тајкуна“.

Истиче се да „још увек нема одговорних међу представницима државе у Управном одбору Агробанке, Народној банци Србије, Агенцији за осигурање депозита, Министарству финансија“ и да су те институције биле задужене за рад и контролу пословања Банке. „Сва обећања да ће афера бити брзо решена, након дистанце од седам година могу се окарактерисати као лажна јер су само служила у дневно-политичке сврхе“, наглашавају акционаи.

У саопштењу се наводи и да су „све особе које се могу повезати са афером, у чије џепове се прелила приватна имовина акционара, још увек на слободи јер уживају заштиту државе“. Судски процес који се води у случају Агробанка се, по оцени групе акционара, „савршено уклапа у слику бизарног правосуђа Србије као и лажне борбе против криминала и корупције“.

ФоНет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Страх од букагија: Браћа Вучић, Ана Брнабић и чланови картела чекају на хапшење

4.7 (149) Првог дана након гласања у САД-у почео је велики транспорт ратних злочинаца, миљеника …

Полицајац узбуњивач: Нови шеф београдске полиције – пријатељ Звонка Веселиновића и власник МХЕ (видео)

4.7 (6) Новинар СРБИН.инфо Војин Радовановић разговарао је са Миланом Думановићем, бившим оперативцем МУП-а Србије, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend