fbpx
фото: Зорана Јевтић

Александар Обрадовић: Дарко Глишић, Вучићев кум, главни је кадровник у Крушику, а чланска карта СНС главна улазница

5
(1)

Узбуњивач Александар Обрадовић рекао је у Утиску недеље на ТВ Нова С да се истрага о Крушику не води, већ да се води само истражни поступак – против њега. Он је навео да се 2015. године обраћао институцијама због ситуације у Крушику тада, а да је писао и министру одбране и Александру Вучићу и да одговора – није било. Додао је да је током 2016. и 2017. било страначког запошљавања у тој фабрици. „Главни оперативац СНС и кум Александра Вучића Дарко Глишић је човек који је главни кадровник у Крушику“.

Желим да се понашам и осећам се као слободан човек, мени је савест мирна, знам шта сам урадио, знам на шта сам указао, рекао је узбуњивач Александар Обрадовић. „Ја у правном смислу нисам слободан човек, против мене се води истражни поступак, видећемо како ће се завршити“, додао је.

Истрага о Крушику не постоји, истакао је Обрадовић, који наводи да се истрага води – само против њега.

Александар Обрадовић је суспендован и прима, како каже, четвртину плате. Он додаје да руководство Крушика ових дана одлучује о томе шта ће са њим даље бити – да ли ће суспензија бити продужена и да ли ће остати у Крушику.

Каже да је, у читавом случају, јавност његов заштитник.

Прича око Крушика је толико једноставна и јасна, и јавност је упозната само са једним делом – о постојању привилегованих купаца, али постоји прича која се односи на постојање повлашћене групе добављача, навео је Обрадовић, који додаје да постоји још много детаља око „злоупотреба и нетранспарентног трошења новца“.

„У фокусу јавности свих ових месеци је да привилегована група трговаца оружјем купује производе Крушика по ценама које су једнаке или ниже од цене коштања Крушикових производа. Цела прича почиње 2015. године када се доноси политичка одлука или политичка дозвола да фабрике наше наменске индустрије извозе своје производе на тржиште Блиског истока. Привилегована група трговаца формирана је 2015. године. Прве уговоре с Крушиком склапају „Техно ремонт“ из Темерина 2015. године, и „Партизан тек“ Слободана Тешића. Године 2016. придружује се фирма Крупник, Интернешнел голден груп из Абу Дабија и 29. децембра 2016. године појављује се фирма ГИМ, која као булдожер разгрће све те претходне привлеговане фирме и постаје најпривилегованија фирма у пословима трговине оружјем“, рекао је Обрадовић.

Он наводи да све те фирме имају цену по којој купују Крушикове производе, да је она иста 2015, 2016, 2017. и 2018. године, иста је колика год серија била – да ли је од пет или 55 хиљада комада.

Александар Обрадовић је у Утиску недеље испричао да није тачно да се није обраћао институцијама, како му власт спочитава. Истиче да се обраћао институцијама, да се, због ситуације и дешавања у фабрици, 2015. године обратио прво Надзорном одбору Крушика, а да је писао, затим, тадашњем министру одбране Братиславу Гашићу, али да је упутио писмо, на захтев синдиката у фабрици, и тадашњем премијеру, а садашњем председнику Александру Вучићу, и да му никада нико ништа није одговорио. Пре свега сам желео институцијама да се обратим, рекао је, и додао да је то било пре него што се појавио ГИМ.

У то време чула су се, каже, шапутања о уласку нових фирми у Крушик, које су у страначкој, родбинској вези са директором фирме, наводи Обрадовић, који је додао да је правио евиденцију о томе, од половине 2014. до јануара 2017.

Кад сам 2017. дошао на ново радно место и кад су нека документа прошла кроз моје руке добио сам потврду о томе, додао је. Како је навео, тада су у Крушик улазиле фирме које су формиране 2014, 2015, 2016. године уместо традиционалних добављача.

Каже да су у то време у Крушик дошли људи „без биографије“, који су свој ауторитет покушали да стекну тако што су правили „атмосферу страха“ у тој фирми. А онда је уследило и партијско запошљавање, испричао је.

„Због повећаног обима посла, 2016. и 2017. године, указала се потреба за новим кадровима, али није се водило рачуна, стихијско је било запошљавање, а главна улазница за Крушик је била чланска карта СНС, где је велики број људи дошао са Уба, Мионице, и околних места. Главни оперативац СНС и кум Александра Вучића Дарко Глишић је човек који је главни кадровник у Крушику“, навео је гост Утиска.


Каже да све што се десило, кад је у питању пословање Крушика, током 2018. и 2019. године јесте последица пословања 2015, 2016. и 2017 године када се роба „продавала по привилегованим ценама за привилеговане купце“. Такво стање и прекид нових уговора довело је до ћорсокака, из кога, бојим се да нема излаза, наводи Обрадовић.

Зоран Кесић: Емисија „24 минута“ од следеће сезоне на ТВ Нова С

Аутор и водитељ Зоран Кесић објавио је да ће се емисија „24 минута са Зораном Кесићем“ од нове сезоне емитовати на ТВ Нова С.

„Тим „24 минута“ је донео одлуку да пређемо од следеће сезоне на Нову С. Ни под каквим притиском, дакле слободно смо радили свих шест година. И апсолутно нема никакве тензије нити драматике у тој нашој пословној одлуци, тој процени да наставимо на овој телевизији“, навео је у Утиску недеље на ТВ Нова С Кесић.

Каже да је национална фреквенција била плус за останак на О2, али да су ипак одлучили да треба да промене средину и да дођу на Нову С. Навео је да му је аргумент за националну фреквенцију био „да смета“. „А опет други гласић ми каже –  друже, ти да си сметао, ти не би био тамо одавно“, казао је и истакао да нису отерани са О2, да је руководство, напротив, желело да остану, што је оценио „занимљивим“.

Нашли смо телевизију на којој ћемо коначно добити репризу, додао је.

„Боље је бити негде где петком имаш Ивана Ивановића, суботом нас, недељом Ољу Бећковић и то је једна телевизија са распоредом од петка до недеље коју бих ја, као гледалац, волео да гледам“, рекао је Кесић.

Додао је да ће емисија остати у истом формату.

(Н1)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Турска телевизија објавила нова открића и сведоке о афери несталих беба у Србији

5 (4) Предлог закона о утврђивању чињеница о несталим бебама из породилишта у Србији наћи …

Невиђено: Градска управа Ваљева прикупља „Kапиларне“ гласове за СНС

5 (6) Запослени у Градској управи, чланови Српске напредне странке, кренули су у акцију прикупљања …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *