Алексић показао фотографију: Оптужени за Јовањицу познавао Вучића, заједно су … (видео)

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да је окривљени за организовање прстена обезбеђења на „Јовањици“ Милан Кендија Кенди познат председнику Србије Александру Вучићу и показао фотографију на којој су Кендија и Вучић у непосредној близини.

„На фотографији су и министар Александар Вулин директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић. То је, дакле, све једна иста дружина. Ова фотографија показује да је Кенди сасвим сигурно познат Вучићу“, рекао је Алексић на конференцији за новинаре.

Бивши начелник Управе за обезбеђење личности и МУП-а Милан Кендија Кенди оптужен је у предмету „Јовањица 2“, а Апелациони суд у Београду недавно је потврдио ту оптужницу у том случају.

„Занимљиво је да где год је Кендија, ту је и Вулин, а ту је и функционер СНС-а и Колувијин адвокат Владимир Ђукановић. Питам их да ли они чланове групе бране као клијенте или као своје људе“, рекао је Алексић.

Алексић је показао и фотографију са бизнис форума у Москви, на којој је првооптужени за производњу и власник „Јовањице“ Предраг Колувија стоји у Вучићевој билзини, а не 15 метара удаљености, како је то председник Србије тврдио.

Алексић је позвао Вучића да испуни своје обећање да ће бити испитан на полиграфу у директном преносу на РТС-у а да му питања постављају људи који су у јавности говорили о „Јовањици“.

„Прихватам Вучићев позив да му постављам питања и нека Вучић изабере термин на РТС-у. Питање је само да ли ће он то прихватити на крају или ће бити кукавица која одговара само режимским медијима и то на питања која је сам наручио“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је Кендија, када је полиција открила марихуану на „Јовањици“, разговарао на том имању са полицајцима и представио се као Колувијин рођак.

„Кендија није Колувијин рођак, али јесте рођак Милоша Тофиловића, који је био Колувијин возач и телохранитељ. Тофиловић је ухапшен, али је одлуком судије Милана Дилпарића пуштен да се брани са слободе, а онда је 2. фебруара ухапшен у заједничкој акцији америчке,и спрске и бугарске полиције као део групе која се терети за шверц опијата“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да Тофиловић очигледно није могао да ступи у контакт са организатором те групе Жарком Момчиловићем тек пошто је пуштен из притвора, него је Тофиловић у окриву Колувијине групе вероватно био задужен и за „послове“ са другим криминалним групама које се баве кријумчарењем.

Алексић је рекао да је добро што је Апелацони суд потврдио оптужницу „Јовањица 2“, јер то показује да тај процес наставља да се одвија.

„Важно је што је ова оптужница потврђена, јер се овај процес даље одвија и наставиће тако све док не дођемо до политичких налогодавца у овој оптужници“, рекао је Алексић.

Алексић је рекао да је би „Јовањица“ требало да се нађе у извештају Европске уније у Србији.

Србин.инфо

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучићева нарко мафија покушала да постројава "Исток" због "Вучићу педеру" па добили по пи*ци! (видео)

Вучићева нарко мафија покушала да постројава “Исток” због “Вучићу педеру” па добили по пи*ци! (видео)

Други пут у размаку од само пет дана на мечевима Партизана чуло се скандирање намењено …

Ђорђевић: Kлан Беливук је подружница Јајиначког клана који предводе браћа Вучић и који хара Србијом

Ђорђевић: Kлан Беливук је подружница Јајиначког клана који предводе браћа Вучић и који хара Србијом

Покрет Ослобођење од почетка ове афере упозорава да је клан Беливук уствари подружница Јајиначког клана …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *