Алексић: Вучић водио власника планатаже марихуане Колувију на бизнис форуме у Евроазију (фото, видео)

4.3
(7)

Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић изјавио је данас да је Предаг Колувија, ухапшени власник добра „Јовањица“, где је заплењена велика количина марихуане, веома близак и добро познат врху власти и председнику Србије Александру Вучићу, који га је водио на више бизнис форума у Русији, Казахстану и у Србији.

„Колувија је био члан српске привредне делегације на бизнис форуму у Москви, одржаном у 27. октобра 2015. године, а ту делегацију је предводио Александар Вучић. Власник ’Јовањице’ је био и члан српске делегације на бизнис форуму одржаном у Астани, главном граду Казахстана, одржаном 15. новембра 2015. године, коју је такође предводио Вучић“, рекао је Алексић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Алексић је додао да је Колувија био представљен као привредник и на српско-словеначком пословном форуму, одржаном у Београду 28. јануара 2019. године.

Потпредседник Народне странке је као доказе за своје тврдње показао фотографије званичних агенди тих скупова на којима је Колувија наведен као један од учесника.

Колувија је близак СНС-у и у просторијама те странке је држао предавања о узгоју органске хране, а говорио је и на скупу којем су присуствовали члан Градског већа Београда Драгомир Петронијевић и помоћник градоначелника Зрењанина Душко Радишић“, рекао је Алексић, и показао фотографије на којима је Колувија са поменутим фуункционерима СНС-а.

Алексић је истакао да се министру унутрашњих послова Небојши Стефановићу више ништа не може веровати, па ни да Колувија приликом хапшења није тражио заштиту од  председниковог брата Андреја Вучића.

„Стефановић је доказани лажов који је тврдио да његов отац Бранко Стефановић нема везе са фирмом ГИМ, а показало се да је био у Саудијској Арабији као правни саветник те фирме која се бави трговином оружјем, а сада би таквом лажову требало да верујемо на реч да Колувија није контактирао са  Андрејем Вучићем у последњих шест месеци“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је афера „Јовањица“ доспела у јавност због сукоба кланова у СНС-у, односно сукоба породица Вучић и Стефановић.

Алексић је поновио да се докази о умешаности врха режима и заштити коју је Колувија добијао за узгој марихуане налазе у телефону власника Јовањице, а не у телефонима Андреја Вучића.

„Поново позивам Тужилаштво за организовани криминал да објави да ли је Колувијин телефон вештачен. Нико није тражио ни од Стефановића нити од Вучића да се о томе оглашавају, јер они нису надлежни“, рекао је Алексић.

Алексић је истакао да се министар пољопривреде Бранислав Недимовић често виђао са Колувијом, а да је Министарство пољопривреде издало „Јовањици“ дозволу за узгој индустријске конопље.

Колувија је извозио органску храну у Русију и Белорусију, чији су органи овластили српске инспекције да проверавају услове на ’Јовањици’. Како је могуће да српске инспекције нису приметиле 65.000 стабала марихуане и матичне биљке старе и по пет година. Мора бити испитана и одговорност Министарства пољопривреде“, рекао је Алексић.

Алексић је упитао да ли ће тужилаштво као сведока хапшења Колувије саслушати Слободана Миленковића, начелника одељења за сузбијање наркотика у београдској полицији, који је учествовао у тој акцији.

„Поново питам тужилаштво ко су наоружани људи који су обезбеђивали ’Јовањицу’ док је тамо узгајана марихуана? Где је произвођено уље канабиса, чија је амбалажа заплењена на том добру? Да ли ће бити саслушани функционери СНС-а Зоран Бабић, Александар Вулин и Драгомир Петронијевић, који су посећивали ’Јовањицу’? Ко је из врха режима пружао заштиту и логистику за највећу производњу марихуане у Европи“, упитао је Алексић.

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ДАРИЈА KИСИЋ: Мигранти остају у Србији, јако је важно да их интегришемо!

3.5 (12) Унапређење положаја миграната и интеграција свих који су добили међународну заштиту у Србији …

Пријављен због педофилије у Брусу, уместо у притвору – на слободи, па нестао

4.7 (3) Познати извођач етно-музике и учитељ фруле из Бруса, прошле недеље је приведен у …

2 Коментара

  1. Nista se ne govori koliko uspesno je plasirao svoje proizvode u tim zemljama.

  2. НАИВНА НАИВНОСТ??

    И да је тачно, да су људи из власти водили власника планатаже марихуане Колувију на бизнис форуме у Евроазију, шта ту има лоше. Они нису знали која је намера власника пољопривредног добра, а њега су позвали или подметнули у делегацију организатори. Прво, они тада нису знали да се у “Јовањици” гаји марихуана уместо индустријског конопља помешана са органским парадајзом, уосталом они нису дужни да разликују марихуану од конопља за које има дозволу да гаји, а и по природи посла не знају шта је и каква је марихуана. Друго, нико из врха власти нити знају ко је власник одгајивачнице конопља, нити се чули телефоном с њим, шта више и да су били у “Јовањици”, ишли су ноћи те не знају где је шта је и чија је. У осталом све ће то рећи истрага по пријави Вучевића, који је толико далеко и безобразно отишао, тужио је шефа ни кривог ни дужног у вези афере “Јовањица“ или ближе одгајивачница марихуане и органског парадајза, којег је један министар наивно брао и јео јер имао мириса марихуане.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend