Андреј Вучић за узгајање марихуане у Гакову ангажовао окореле криминалце

Андреј Вучић за узгајање марихуане у Гакову ангажовао окореле криминалце

5
(6)

Режимски, окупациони и многи тзв. патриотски медији ћуте као заливени о афери „Гаково“ где је полиција пре пар недеља на фарми „Гаково“ пронашла преко 1.000 стабљика марихуане и запленила марихуане спремљене за продају свеукупне вредности од преко 500.000 евра. Оно што најзанимљивије у читавој причи је да су нови власници „Гакова“ сви до једног веома блиски самом републичком и покрајинском врху СНС било да је реч о Ивану Бојовићу, партнеру посланице СНС-а у Скупштини Србије Марије Обрадовић, која је уједно и потпредседница СНС-а, затим Драгану Потпари, посланици СНС-а у Скупштини Војводине, Стефану Видекањићу, братанацу председника општине Кула Перице Видекањића (СНС).

Директор предузећа у тренутку проналаска марихуане у „Гакову“ је Душан Туторов из Бачког Петровца док је руководилац те фарме на којој је пронађена марихуана Драган Дрча ака Леј човек веома добро познат полицији са подебелим полицијским досијеом који је више пута осуђиван и хапшен за тешка кривична дела. Хапшен је и за време полицијске акције „Сабља“ због крађа и кријумчарења возила. Наши извори из служби безбедности тврде да је Драган Дрча Леј данас истакнути активиста Српске напредне странке (СНС).

Већина радника које су нови власници блиски са СНС-ом примили за рад на фарми примљени су управо преко СНС-а. Због тога су дужни да од сваке плате уплаћују 3.000 динара на рачун странке. То није тајна. Наши извори из служби безбедности тврде да су главни људи који су повезани са Дрчом преко СНС-а Слободан Станић из Сомбора, градски већник за привреду испред СНС-а (за кога се тврди да је од стране хрватског суда осуђен за ратне злочине које је починио у околини Сплита где су стрељани цивили). Поред Станишића на вези са Дрчом је и неки Буловић из села Станишић који је такоће у врху сомборског СНС-а. Извор из службе безбедности тврди да је тај Дрча са Буловићем из Станишића један од главних организатора узгоја те марихуане.

Он је сад у бекству, иначе је власник Ф.К. Станишић и власник кладионице у селу која је у свакој кампањи облепљена плакатима Aлександра Вучића, иначе страх и трепет у селу за којег не важи слово закона и који је хапшен осам пута. Извори тврде да су ту фарму откупили од Владе Врбашког за 1.200.000 евра, да је нови прави власник из неко непознато лице из Сурчина и да су имали у плану да закупе још 9.000 хектара земље у сомборској општини.

Марихуану су узгајали у објекту који је претходно служио за узгој печурака. Кажу да је у том објекту направљен стан у ком је живео момак из Земуна стар 24 године којег су плаћали 20.000 евра месечно за тај посао. Говорило се да је тог Дрчу за руководиоца поставио Џомба из Куле преко фудбалско-мафијашких веза. Близак пријатељ тог Дрче је и Љупко Петровић бивши тренер Црвене звезде који је његов чест гост.

О Душану Туторову који иначе није из краја познато је да био у затвору и да је директор још једне фарме бикова „Макси булс“. Извор из службе безбедности за Дрчу тврди да нигде нећете пронаћи што се каже црно на бело да је био руководиоц фарме на којој је узгајана марихуана јер је био непријављен и примао је 100.000 динара месечно за тај посао, а раднике држао непријављене уз надокнаду од 1.000 динара дневно. На фарми на којој је пронађена лабораторија за узгој марихуане још летос су постављене 32 видео камере за надзор и полиција свакако може веома лако да утврди ко је све умешан у тај посао али како наш извор тврди то им није циљ јер је већина криминалистичких инспектора и сомборских безбедњака у загрљају са Драганом Дрчом ака Леј.

За сада је полиција ухапсила само два младића која су пронађена на лицу места приликом упада полиције на фарму и чини нам се да није заинтересована да утврди ко је заиста финансирао и организовао узгој те марихуане.

Оно што је фрапантно у читавој овој афери Гаково је чињеница да су готово сви нови власници фирме на којој је пронађена огромна количина марихуане људи из самог републичког или покрајинског врха СНС-а или лица која су и сама веома блиска са уским кругом људи за које се слободно може рећи да су веома блиски сарадници председника Александра Вучића. Још фрапантија је чињеница да су сви криминалци који су оперативно организовали и контролисали узгајање огромних количина марихуане у Гакову људи са дебелим криминалним досијеима који су опет веома блиски са врхом сомборског СНС-а.

Наш извор такође тврди да је прави власник „Гакова“ и фарме на којој је полиција запленила огромне количине марихуане нико до други до рођени брат председника Александра Вучића, Андреј Вучић. За њега наш извор тврди да је он тихи партнер који је организовао и платио куповину „Гакова“ што је опште познато и самим Гаковчанима и читавом Сомбору. То је један од разлога зашто полиција веома траљаво води читаву истрагу јер знају да је политичка заштита криминалцима који су узгајали маригуану нико други до Андреј Вучић. Отуда и велики број људи из самог врха СНС-а који су умешани у читаву ову причу.

Ако је све ово горе наведено само делимично тачно онда се може слободно рећи да СНС више није политичка већ криминална организација која је дубоко загазила у воде тешког криминала и корупције где се више уопште више не зна где престаје криминална организација а где почиње политичка партија. Све је више доказа и не само поводом случаја узгајања марихуане у „Гакову“ да је СНС заиста заправо организована криминална група која се под плаштом политичке партије бави тешким и организованим криминалом.  Тим организованим криминалом коме је извориште сам врх СНС, што у овом тренутку значи државни врх Републике Србије под хитно треба да крену да се бави истражно-потерни органи јер је више него очигледно да пипци тешких облика организованог криминала сежу у сам врх српске државе, служби безбедности, полиције и правосуђа.

И.П.

Србија данас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Шапићев СПАС у улози некадашњег ЈУЛ-а! Ово је Вучићев план

Шапићев СПАС у улози некадашњег ЈУЛ-а! Ово је Вучићев план

0 (0) Најава утапања Шапићеве странке у СНС није нимало изненађујућа и доказује да Вучић …

Нека неко каже Вучићу и Шапићу да од гована пита не бива...

Нека неко каже Вучићу и Шапићу да од гована пита не бива…

1 (1) Председник Србије Александар Вучић обратио се након седнице Председништва Српске напредне странке. Он …

Један коментар

  1. Pasija braca najveci kriminalci na Helmu!

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend