Антонов: Русија мора да ојача механизме безбедности

Антонов: Русија мора да ојача механизме безбедности

Русија мора да ојача сопствене механизме безбедности, изјавио је заменик министра одбране Русије Анатолиј Антонов.

„С обзиром на то да је Русија истовремено и европска и азијска земља, она мора што пре да ојача сопствене механизме глобалне безбедности“, рекао је он на међународној конференцији о безбедности „Шангри Ла дијалог“.

Антонов је подсетио на речи руског председника Владимира Путина који је наступајући на генералној скупштини Уједињених нација говорио о потреби за формирањем пространства једнаке безбедности — безбедности за све, а не само за одабране.

„Само тако ћемо моћи да избегнемо пораст могућности избијања конфликта, како на европском континенту тако и у Азијско-пацифичкој области. Реалност је таква да изискује максималну координацију и сарадњу. То се првенствено тиче борбе против тероризма — највећег изазова за међународну стабилност. Та борба уједињује наше земље“, рекао је он.

Антонов је подсетио да проблем заједничке борбе против међународног тероризма био главна тема и московске међународне конференције о безбедности, када је била предложена сарадња свим земљама за стварање широког антитерористичког фронта, који ће бити у складу са нормама међународног права и повељом УН.

Истовремено, руски политичар је упозорио да актуелни регионални систем безбедности, базиран на мрежи затворених војних алијанси, не одговара интересима свих држава Азијско-пацифичког региона.

Он је навео да су затворени војни блокови елемент прошлости, док се Русија залаже за то да нико не формира сопствену безбедност на рачун безбедности других.

Спутник

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Џејк Саливан: Обавештајна заједница САД није дошла до закључка да ће Русија напасти Украјину

Џејк Саливан: Обавештајна заједница САД није дошла до закључка да ће Русија напасти Украјину

AМЕРИЧКА обавештајна заједница није дошла до закључка да се Русија одлучила за војни развој ситуације …

Мене, мене текел уфарсин II

Мене, мене текел уфарсин II

„Измјерен си на мерила, и нашао си се лак.“ (Дан. 24 – 27) На тему …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *