fbpx

Антонов: Русија мора да ојача механизме безбедности

0
(0)

Русија мора да ојача сопствене механизме безбедности, изјавио је заменик министра одбране Русије Анатолиј Антонов.

„С обзиром на то да је Русија истовремено и европска и азијска земља, она мора што пре да ојача сопствене механизме глобалне безбедности“, рекао је он на међународној конференцији о безбедности „Шангри Ла дијалог“.

Антонов је подсетио на речи руског председника Владимира Путина који је наступајући на генералној скупштини Уједињених нација говорио о потреби за формирањем пространства једнаке безбедности — безбедности за све, а не само за одабране.

„Само тако ћемо моћи да избегнемо пораст могућности избијања конфликта, како на европском континенту тако и у Азијско-пацифичкој области. Реалност је таква да изискује максималну координацију и сарадњу. То се првенствено тиче борбе против тероризма — највећег изазова за међународну стабилност. Та борба уједињује наше земље“, рекао је он.

Антонов је подсетио да проблем заједничке борбе против међународног тероризма био главна тема и московске међународне конференције о безбедности, када је била предложена сарадња свим земљама за стварање широког антитерористичког фронта, који ће бити у складу са нормама међународног права и повељом УН.

Истовремено, руски политичар је упозорио да актуелни регионални систем безбедности, базиран на мрежи затворених војних алијанси, не одговара интересима свих држава Азијско-пацифичког региона.

Он је навео да су затворени војни блокови елемент прошлости, док се Русија залаже за то да нико не формира сопствену безбедност на рачун безбедности других.

Спутник

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Истина о 2020 – Где је Србија (видео)

4.1 (7) Како изгледа нова геополитичка карта света? Шта је истина о догађајима који су …

Руски војни стручњаци кренули у борбу против коронавируса у Србији (видео)

4.5 (4) Руски војни стручњаци одмах су по доласку опреме и људства у Србији данас …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *