fbpx
Насловна / Србија / БАНДО БОЉШЕВИЧКА, маните се Димитрија Мите Љотића, он је за вас БОГ!
БАНДО БОЉШЕВИЧКА, маните се Димитрија Мите Љотића, он је за вас БОГ! 1

БАНДО БОЉШЕВИЧКА, маните се Димитрија Мите Љотића, он је за вас БОГ!

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић изјавио је поводом писања Политикиног забавника о Димитрију Љотићу, да би основни постулати у представљању историје млађој публици требало да буду „историјски установљене чињенице“.

Вукосављевић је рекао да „претпоставља“ да је Политикин забавник требало да покаже више такта и осетљивости према једној деликатној теми, уз ограду да не жели да процењује уређивачку политику часописа намењеног младој популацији.

Вукосављевић је рекао да „на жалост или на срећу“ није видео текст у Политикином забавнику, али је видео „рефлексије на тај текст“.

Теме које се тичу наше ближе, па и даље историје, морају да буду предмет озбиљног истраживања историчара и поље историјске науке је оно где се полемике воде, рекао је Вукосављевић. Додао је да деликатне теме треба да се разматрају, али и да се пружи могућност различитим становиштима и изворима да такве теме објасне.

Према његовим речима, било који „једнобојни“ приступ нужно изазива проблеме.

„У представљању историје младој публици, мада и било којој групи, требало би да будемо обазриви, истакао је он и додао да би основни постулат требало да буду историјски установљене чињенице и да то буде поштовано са повећаном скрупулозниошћу и уз велики опрез и придржавање ставова, које је историја у највећој мери заузела“, рекао је Вукосављевић.

Одговарајући на питања новинара, пошто је отворио изложбу у Архину Југославије, он је рекао да не зна да ли ће остати министар, пошто ни са ким није разговарао о реконструкцији владе.

„Нисам у позицији да оцењујем свој рад, то оцењује јавност, културна јавност и они који бирају министре. Лично сам задовољан али то је субјективна процена“, закључио је Вукосављевић.

ФоНет, Србијаданас.нет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЕУ комесарска банда подржава останак на власти криминалаца Вучића, Ђукановића и Раме 11

ЕУ комесарска банда подржава останак на власти криминалаца Вучића, Ђукановића и Раме

Бојкот парламента није прихватљив, нема „балканског пролећа“, став је Европске уније поводом догађаја у Албанији, …

Осумњичени за убиство Ивановића терете се за још осам кривичних дела: Организовани криминал, кријумчарење дроге, тешко убиство… 12

Осумњичени за убиство Ивановића терете се за још осам кривичних дела: Организовани криминал, кријумчарење дроге, тешко убиство…

Против тројице осумњичених за умешаност у убиство Оливера Ивановића – Недељка Спасојевића, Марка Рошића и …

Један коментар

  1. Мислим да у свету није лако наћи неки -изам који је раван Љотићевом деловању.
    Коме се ви то додворавате са тим Љотићем?
    Могли би мало водити рачуна о насловима и садржајима, да не бисте после кукали како Хрвати раде ово, па оно…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *