fbpx
Насловна / Србија / БАНДО БОЉШЕВИЧКА, маните се Димитрија Мите Љотића, он је за вас БОГ!

БАНДО БОЉШЕВИЧКА, маните се Димитрија Мите Љотића, он је за вас БОГ!

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић изјавио је поводом писања Политикиног забавника о Димитрију Љотићу, да би основни постулати у представљању историје млађој публици требало да буду „историјски установљене чињенице“.

Вукосављевић је рекао да „претпоставља“ да је Политикин забавник требало да покаже више такта и осетљивости према једној деликатној теми, уз ограду да не жели да процењује уређивачку политику часописа намењеног младој популацији.

Вукосављевић је рекао да „на жалост или на срећу“ није видео текст у Политикином забавнику, али је видео „рефлексије на тај текст“.

Теме које се тичу наше ближе, па и даље историје, морају да буду предмет озбиљног истраживања историчара и поље историјске науке је оно где се полемике воде, рекао је Вукосављевић. Додао је да деликатне теме треба да се разматрају, али и да се пружи могућност различитим становиштима и изворима да такве теме објасне.

Према његовим речима, било који „једнобојни“ приступ нужно изазива проблеме.

„У представљању историје младој публици, мада и било којој групи, требало би да будемо обазриви, истакао је он и додао да би основни постулат требало да буду историјски установљене чињенице и да то буде поштовано са повећаном скрупулозниошћу и уз велики опрез и придржавање ставова, које је историја у највећој мери заузела“, рекао је Вукосављевић.

Одговарајући на питања новинара, пошто је отворио изложбу у Архину Југославије, он је рекао да не зна да ли ће остати министар, пошто ни са ким није разговарао о реконструкцији владе.

„Нисам у позицији да оцењујем свој рад, то оцењује јавност, културна јавност и они који бирају министре. Лично сам задовољан али то је субјективна процена“, закључио је Вукосављевић.

ФоНет, Србијаданас.нет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

БРОЗОМОРИ VS. ЉОТАНИ

Политикин забавник су новине специфичне по томе што су кобајаги намењене деци али су заправо …

Шта радити са Вучићем и његовом бандом?

Шта радити са људима који се спремају да шиптарским терористичким бандама предају 18% државне територије …

Један коментар

  1. Мислим да у свету није лако наћи неки -изам који је раван Љотићевом деловању.
    Коме се ви то додворавате са тим Љотићем?
    Могли би мало водити рачуна о насловима и садржајима, да не бисте после кукали како Хрвати раде ово, па оно…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *