БАНДО БОЉШЕВИЧКА, маните се Димитрија Мите Љотића, он је за вас БОГ!

БАНДО БОЉШЕВИЧКА, маните се Димитрија Мите Љотића, он је за вас БОГ!

0
(0)

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић изјавио је поводом писања Политикиног забавника о Димитрију Љотићу, да би основни постулати у представљању историје млађој публици требало да буду „историјски установљене чињенице“.

Вукосављевић је рекао да „претпоставља“ да је Политикин забавник требало да покаже више такта и осетљивости према једној деликатној теми, уз ограду да не жели да процењује уређивачку политику часописа намењеног младој популацији.

Вукосављевић је рекао да „на жалост или на срећу“ није видео текст у Политикином забавнику, али је видео „рефлексије на тај текст“.

Теме које се тичу наше ближе, па и даље историје, морају да буду предмет озбиљног истраживања историчара и поље историјске науке је оно где се полемике воде, рекао је Вукосављевић. Додао је да деликатне теме треба да се разматрају, али и да се пружи могућност различитим становиштима и изворима да такве теме објасне.

Према његовим речима, било који „једнобојни“ приступ нужно изазива проблеме.

„У представљању историје младој публици, мада и било којој групи, требало би да будемо обазриви, истакао је он и додао да би основни постулат требало да буду историјски установљене чињенице и да то буде поштовано са повећаном скрупулозниошћу и уз велики опрез и придржавање ставова, које је историја у највећој мери заузела“, рекао је Вукосављевић.

Одговарајући на питања новинара, пошто је отворио изложбу у Архину Југославије, он је рекао да не зна да ли ће остати министар, пошто ни са ким није разговарао о реконструкцији владе.

„Нисам у позицији да оцењујем свој рад, то оцењује јавност, културна јавност и они који бирају министре. Лично сам задовољан али то је субјективна процена“, закључио је Вукосављевић.

ФоНет, Србијаданас.нет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

За Србе моје... (видео)

За Србе моје… (видео)

5 (13) Порука Србима из српског села. Погледајте: Србија данас Да ли је овај текст …

Србија у мраку идолатрије

Србија у мраку идолатрије

5 (5) Унели су атмосферу, озрачје мржње у друштво, само их мржња води, пливају у …

Један коментар

  1. Мислим да у свету није лако наћи неки -изам који је раван Љотићевом деловању.
    Коме се ви то додворавате са тим Љотићем?
    Могли би мало водити рачуна о насловима и садржајима, да не бисте после кукали како Хрвати раде ово, па оно…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend