fbpx
Фото А. Вуковић

Београд: Oбновa Улице краљице Марије продужена за месец дана

5
(3)

Обнова деонице од Рузвелтове до Старине Новака, где је недавно пукла магистрална цев пречника 700 милиметара требало би да буде окончана у првој недељи новембра, потврдио је јуче Лука Петровић, секретар за инвестиције.

То значи да је хаварија због које је центар града 20. септембра сатима био поплављен, а дуже од 24 часа снабдевање водом житеља тог дела Палилуле и Старог града било у прекиду одложила завршетак ове деонице за месец дана. Улица краљице Марије за саобраћај је требало да буде отворена 5. октобра.

– Носеће плоче за трамваје попуцале су између Карнегијеве и Старине Новака и морају да се замене. Тај посао биће окончан за месец дана и улица ће тада бити проходна за саобраћај. Штету која је настала пуцањем цеви неће плаћати Београђани. Извођач радова „Енергопројект-Колас” осигурао је градилиште и осигуравајућа кућа покриће трошкове – истиче Петровић.

Рок за обнову свих саобраћајница од Вуковог споменика до зоолошког врта, у дужини од три километара, чија је реконструкција почела средином јуна раскопавањем Краљице Марије био је 31. децембар.

Прошлог месеца, пре пуцања цеви на углу Краљице Марије и Карнегијеве, градска власт је одлучила да због гужви помери реконструкцију саобраћајница од Дринчићеве до Пијарона де Мондезира (бивша Тадеуша Кошћушка) у дужини од 1,3 километра за април 2020. године.

До 19. новембра треба да буде завршена обнова коловоза од Вуковог споменика до Дринчићеве, а сви тротоари на том потесу сређени до 31. децембра, тврди Петровић чији је секретаријат инвеститор обнове саобраћајница, посла вредног 20 милиона евра.

Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Језива истина о издаји на Косову 1999. – Челнике српских служби су плаћали шиптари (ВИДЕО)

4.9 (18) Врх српских обавештајних служби је примао новац од Албанаца како би жмурео на …

Бугарски председник Борисов на саслушању – коцкање, покушај убиства, изнуда новца

4.3 (4) Бугарски премијер Бојко Борисов, министар финансија Владислав Горанов и посланица Менда Стојанова испитани …

Један коментар

  1. Nije tacno, radovi u Kraljice Marije kasni bar 2 meseca. Rok je bio 1. Septembar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *