fbpx

Богићевићу због пореза прети затвор а што је отровао пола Србије то ником ништа!

0
(0)

ОСНОВНОМ суду у Шапцу поднета је оптужница против власника Концерна „Фармаком МБ“ Мирослава Богићевића (61), чиме би он могао да буде први пут процесуиран пред домаћим правосуђем. Једног од најчешће прозиваних бизнисмена, оптужница терети за кривично дело неуплаћивање пореза за које је запрећена казна затвора од две до 10 година!

Током истраге утврђено је да је Богићевић, у периоду од 2. новембра до 4. јануара 2013. године, као одговорно лице у правном лицу, пореском платиоцу „Фармакому“ обрачунао, али није уплатио износ од 19.442.359 динара, на име пореза и обавеза за социјално осигурање за три зараде запослених у Концерну.

– Богићевић је тада на пословним рачунима имао довољно средстава да плати порез. Он је био свестан да је овакво дело забрањено – наводи се, поред осталог у оптужници коју је потписао заменик Основног јавног тужиоца у Шапцу Бојан Прстојевић, а у коју су „Новости“ имале увид.

Богићевић је, током истраге, признао да није уплатио порезе и доприносе, иако је исплатио зараде за наведени период. Али, бранио се да му је сав расположив новац био потребан за улагање у даљу производњу, те да није имао новца и за плаћање доприноса и пореза.

– Богићевићева тврдња је у супротности са налазом и мишљењем „Центра за вештачење“ из Новог Сада и изводима из банака, који су у истрази детаљно прочешљани, и предложени као докази у могућем процесу – констатује се у оптужници.

ШТРАЈК У МЛЕКАРИ

СЛУЧАЈНО, или не, тек у петак су се поново побунили и радници шабачке млекаре, којом газдује Богићевићева компанија, који су и раније, више пута обустављали производњу због неисплаћених зарада. Повукли су се тек када им је обећано да ће до краја дана бити исплаћено линеарно по 10.000 динара.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Већи порез на имовину у Новом Саду

4 (1) Ову одлуку о повећању донело је Градско веће 29. новембра и она није …

Стижу решења за порез на оружје

1 (3) Пореска управа Србије саопштила је да је у току уручење решења о утврђеном …

16 Коментара

 1. Prvo policija da se uhapsi,pa vlast,pa svi ti poreznici što su mu dozvolili da se ponaša kao fini gospodin…Tragično šta se radi

 2. Mora mukica negde da štipne, nije jeftino servisirati Vučića!

 3. Eh da je on jedini,koliko ih je takvih….

 4. PA VI NISTA NISTE SHVATILI SLJAM I OLOS PETOOKTOBARSKI JE ISPLIVAO DA UNISTI SRBIJU I SRE

 5. Nece biti bas tako, svi tajkuni su stvpreni u preiodu 1990-2000, neki su do duse kasnije jos vise ojacali a nekih vise nema u biznisu. Da je kojim slucajem bilo i 6og oktobra politicka scena Srbije ne bi danas bila tako jadno ljigava

 6. Nece biti bas tako, svi tajkuni su stvpreni u preiodu 1990-2000, neki su do duse kasnije jos vise ojacali a nekih vise nema u biznisu. Da je kojim slucajem bilo i 6og oktobra politicka scena Srbije ne bi danas bila tako jadno ljigava

 7. Sto manje srba to bolje za gopodare Srbije, ne moraju da raspisuju izbore i bice uvek na vlasti severna Koreja balkanska.

 8. Sto manje srba to bolje za gopodare Srbije, ne moraju da raspisuju izbore i bice uvek na vlasti severna Koreja balkanska.

 9. Akredit sto ne vraca , mi cemo to vracati kao agrobanka i sve ostalo.

 10. Tišina tamo, neću više ni reč da čujem. Zar vi , mamlazi, ne znate čiji je Bogićević čovek ?

 11. Nema od toga nista.Barem dok su ova govna na vlasti!

 12. a vucicevom bratu ne preti zatvor I on je duzan porez ali to je bata

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *