Borislav Novakovic foto:Dragan Gojic

Борислав Новаковић: Фирма Галенс је један од коруптивних стубова Вучићеве власти

5
(9)

Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је да је фирма „Галенс“, која се помиње као инвеститор пројекта „Нови Сад на води“, један од коруптивних стубова режима председника Србије Александра Вучића, не само у Новом Саду него у целој држави.

„У питању је криминална хоботница кроз коју се укрштају интереси организованог криминала и Александра Вучића лично“, рекао је Новаковић недељнику „Време“.

Новаковић, који је и бивши градоначелник Новог Сада, додао је да не постоји ниједна атрактивна локација у Новом Саду која није у власништву „Галенса“.

„По правилу, прво ‘Галенс’ купи локацију, а онда се измене урбанистички документи које ту локацију чине додатно профитабилном кроз дизање спратности, нивоа изграђености и променом намене пољопривредног у грађевинско земљиште. Та компанија је у директној вези са Андрејем Вучићем и градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем“, казао је Новаковић.

„Време“ пише да пројекат „Нови Сад на води“ подразумева изградњу великог стамбено-пословног комплекса у Новом Саду на потезу Бродоградилиште, Рибарско острво и Каменичка ада, који би подразумевао и градњу на подручју које се сада налази под водом (дунавски рукавци) и измештање дунавског насипа.

О том пројекту су негативно мишљење дали Јавно предузеће „Воде Војводине“ и Институт „Јарослав Черни“, али новосадска градска власт не одустаје од њега.

Процењује се да је укупна вредност пројекта око 500 милиона евра и да подразумева изградњу између 15.000 и 20.000 стамбених јединица на подручју уз Дунав.

народна.орг.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Помоћница министра Бранислава Недимовића, ухапшена због примања мита од 24.000 евра и намештања јавне набавке

5 (3) Дарија Јањић Нишавић, помоћница министра Бранислава Недимовића, ухапшена је због примања мита у …

Државни секретар МУП-а Милосав Миличковић као сведок одбране у афери планатаже марихиане Јовањица

5 (2) Адвокатица Предрага Колувије, оптуженог за узгајање 1,6 тона марихуане, данас је на суђењу …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend