Србија

Бошко Обрадовић: Људи из врха СНС директно стоје иза кријумчарења миграната, Полиција све ово зна и дозвољава

Одговор Управи граничне полиције МУП Србије

Нисам знао да је МУП Србије, конкретно Управа граничне полиције, почела да се бави политиком и да полемише у јавности са опозиционим народним посланицима. Али, дошло је и до тога. Наиме, извесни Миљан Стојановић, начелник Управе граничне полиције, у свом јучерашњем саопштењу реагује на коментар Двери о опасностима мигрантске кризе и назива „манипулацијама тврдње појединих политичара о наводном трајном насељавању миграната у Србији“. О томе шта је истина у вези са мигрантском кризом и њеним последицама одговорићемо политичким инспираторима овог саопштења МУП-а на другом месту.

Уместо што се бави политиком и полемише са опозицијом која оправдано критикује власт због лоше мигрантске политике, Управа граничне полиције би могла да се бави својим послом и да обезбеди државне границе и спречи кријумчарење људи и друга тешка кривична дела која се свакодневно дешавају пред њиховим очима. Одговорно тврдим да иза кријумчарења миграната стоји врх СНС и да је МУП о свему томе одлично упознат, али да дозвољава богаћење појединаца из врха СНС који се баве кривичним делима кријумчарења људи. Зато постављам следећа питања Управи граничне полиције и врху МУП-а Србије:

  • Да ли је после кријумчарења дроге кријумчарење људи-миграната највећи криминал у Србији данас? Да ли је тачно да је само од јануара до новембра 2015. године откривено 358.885 илегалних миграната? Да ли је тачно да је МУП само у 2016. години поднео 349 пријава против 604 осумњичена за 386 кривичних дела кријумчарења? Да ли је тачно да је само 2017. године у више од сто акција ухапшено 114 кријумчара? Зашто ово никада и нигде није објављено у медијима? Да ли су ово криминалци блиски СНС-у?
  • Колико је СНС зарадила од аутобуског превоза миграната од Прешева до Суботице у протеклих осам година преко фирме ЛАСТРА из Лазаревца и каква је улога генерала Слободана Малешића, помоћника директора Полиције Владимира Ребића, у овом послу? Колико су наплаћиване аутобуске карте за мигранте? Ко је забрањивао патролама саобраћајне полиције да заустављају и контролишу ове аутобусе? Да ли иза свега стоји Кабинет министра полиције Небојше Стефановића?
  • Да ли је тачно да су само у 2018. години 142 мигранта извршила 101 кривично дело у Београду, Врању, Ваљеву, Новом Пазару, Сомбору. Суботици, Кикинди и Сремској Митровици, док се у 2019. години број починилаца кривичних дела међу мигрантима повећао на 162 а број учињених кривичних дела на 113, док број прекршаја није познат? Зашто МУП Србије не даје податке о учињеним кривичним делима од стране миграната: која кривична дела су извршили мигранти, ко су жртве, да ли су извршиоци откривени, да ли су кривично гоњени, колико је осуђених, на коју казну су осуђени и колико је поступака обустављено због бекства окривљених миграната, а да овде не помињемо обештећење због имовинских кривичних дела?
  • Да ли је тачно да се мигрантске руте и мигранти користе за преношење дроге и трговину дрогом и да ли МУП Србије проверава ове наводе или се дозвољава несметани проток дроге кроз Србију преко мигрантских канала? Колико од ове дроге остаје у Србији?

Ово су права питања на која МУП Србије грађанима дугује одговоре.

Бошко Обрадовић

Председник Двери

Foto: SUBOTICA.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!