Црногорски мафијаши од Београда направили стрелиште

0
(0)

Ова година почела је наставком обрачуна црногроских кланова у Београду. На Врачару је убијен Даворин Балтић, припадник Кавачког клана. У МУП-у кажу да је он од раније био познат и црногорским и српским органима. Због чега су онда мафијашки обрачуни на београдским улицама све чешћи и зашто нема хапшења починилаца.

Први дан Нове године донео је и обрачун кланова и прво убиство на београдским улицама. У класичној сачекуши, убијен је Даворин Балтић, држављанин Црне Горе који се повезује са кавачким кланом.

Убиство се догодило у мирном делу Врачара, у Улици Интенационалних бригада, где је, како Н1 сазнаје, Балтић и живео. Како сазнајемо Балтић је улазио или излазио из гараже колима, када су нападачи упали у гаражу и испалили десетине метака у главу и грудни кош.

Директпор српске полиције Владимир Ребић каже да МУП ради на идентификацији починиоца и додаје да све указује да је реч о обрачуну криминалних група.

„Мушкарац који је убијен на Врачару од раније је познат црногорској и српској полицији“, навео је Ребић

Новинар Блица Вук Цвијић каже да је убиство наставак обрачуна завађених кланова из Котора – шкаљарског и кавачког, а да је Балтић био високо позициониран у кавачком клану.

„Проблем је што тај сукоб добија на интезитету, он је и почео…прво убиство се десило пре неколико година у Србији. МИ не видимо да државни органи нешто предузимају, а зна се да не постоји организовани криминал без контакта са државним органима. Проблем је што ми не видимо да се води озбиљна акција, а да су вође криминалних организација све више у Србији и чак људи који су означени као вође кланова налазили су се у Србији“, сматра Цвијић.

А држава би, како каже Цвијић, за почетак, лако могла да спречи да вође кланова не шетају београдским улицама.

„Наједноставније је да се, то је била пракса раније, да се особама које су, како то кажу државни органи – безбедносно интересантни – ако су странци може да им се откаже гостопримство“, рекао је Цвијић.

Шкаљарски и Кавачки клан ратују већ неколико година и то због нестанка преко 250 килограма кокаина у Шпанији. У априлу прошле године члан кавачког клана Душко Рогановић остао је без обе ноге у експлозији аутомобила у Црној Гори, а неколико месеци касније убијен је његов отац. Спекулише се да шкаљарци стоје и иза нереда на недавном дербију.

Неколико њихових чланова ухапшено је прошле године у Београду у спектакуларној акцији у једном ресторану, али су сада већ скоро сви на слободи. Занимљиво је да се пре две недеље на интернету појавио снимак који именује чланове кавачког клана и приказује њихову имовину.

Од тада се спекулисало да представља листу за одстрел.

Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Експлозија мафијашких обрачуна тресе Београд након затишја

5 (3) Протеклих дана у Србији дошло је до ескалација насиља и злочина, а за …

Д. Илић: О књизи „Служба“ или дело које вреди прочитати

2.3 (6) Књига „Служба“ представља сведочанство о времену које ће своју кулминацију највероватније имати у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *