Да ли се спрема ликвидација грузијског премијера?

0
(0)

16.02.2013. –

Бивши руководилац информационо-обавештајног бироа Грузије Ираклије Батијашвили је у ексклузивном интервјуу за „Глас Русије“ изјавио:

– Добио сам информације које треба више пута и озбиљно проверити. Али, као грађанин Грузије, дужан сам да објавим дате информације. У врло уском кругу бивших функционера (део њих се данас налази у иностранству), блиских председнику Грузије Михаилу Сакашвилију, који су били на кључним дужностима у структурама снага Грузије, озбиљно и активно се разматра, али ћу још једном истаћи: засад се само разматра, питање физичке ликвидације премијер-министра Грузије Бидзина Иванишвилија.

Не ради се о томе да ће се то догодити данас или сутра, али у сваком случају до председничких избора у Грузији. То никога не треба да чуди, зато што се у Грузији у последње време процеси тако одвијају да се по свим оценама стручњака, Грузија формира као активно поље с тачке гледишта тероризма.

– Желим да подсетим на каскаду, на читав низ терористичких актова који су се одиграли у Грузији у последњој деценији. Убијен је угледни политички прегалац Георгије Чантурија. Уследила су два врло озбиљна терористичка акта против бившег председника Грузије Едуарда Шеварнадзеа. Убиство бившег председника Грузије Звијада Гамсахурдије. Убиство високог чиновника снага силе Гија Гулуа. Врло озбиљан терористички акт против бившег министра одбране Гија Каркарашвилија. Убиство бившег премијер-министра Зураба Шванија. И још сам желео да подсетим да је недавно у Москви убијен мој друг, генерал Роман Думбадзе. Не знам како се одвија истрага, али сам у сваком случају убеђен да је то терористички акт.

– Још једном истичем да се према информацијама које сам добио треба односити врло озбиљно. Треба да будемо будни, органи за очување реда у Грузији треба да буду будни. Већ сам јуче говорио на телевизији о томе да се прошлост, онаква каква је била у Грузији – да се ова прошлост никад неће вратити, и наравно, бивши представници власти не треба да се надају томе, али нам то не даје права да не будемо опрезни. Опрез је потребан свима нама, а пре свега је потребан грузијским органима за очување реда.

 

Извор: Глас Русије

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ново суђење у случају Ћурувија почиње 5. октобра

5 (1) Поновљено суђење четворици некадашњих припадника Државне безбедности оптужених за убиство новинара Славка Ћурувије, …

АЛАВ, ЛАСКАВ, ПОСЛУШАН: Ово је профил идеалног Вучићевог премијера!

5 (2) У ишчекивању имена новог српског премијера, саговорници кажу да ће, с обзиром на …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend