Демократе ће остати без отетог смештаја

0
(0)

ВИЛА у Крунској улици у Београду, у којој је смештено седиште Демократске странке, за неколико недеља биће враћено наследницима старих власника, потврђено је „Новостима“ у Агенцији за реституцију. Из ДС поручују да ће поштовати закон, али и да очекују да се неће селити из ових просторија у наредне три године.

Према речима Страхиње Секулића, директора Агенције, више ништа од документације не недостаје и тренутно се ради на решењу и враћању виле наследнику Добривоју Божићу:

– Дуго смо чекали документ из Канаде у вези с моментом стицања држављанства. То је у међувремену достављено и поступак је окончан. После доношења решења о враћању, држава има право жалбе, а тај поступак обично траје од шест до десет месеци.

Генерални секретар демократа Милан Поповић каже, за наш лист, да ће разговарати са наследницима кад буде донето правоснажно решење. Он додаје да ДС, као закупац, и после враћања виле по закону има право да је изнајмљује под истим условима наредне три године.

– Вилу изнајмљујемо од Пословног простора и у њој ћемо моћи да останемо и после решења о враћању наследницима. У сваком случају, поштоваћемо закон о реституцији, на коме смо и сами инсистирали.

Поповић наглашава да у ДС тренутно не размишљају о пресељењу на другу локацију, између осталог, и због тешке финансијске ситуације у којој се странка налази. По подацима са сајта НБС, они су и даље у блокади, више од годину дана, а тренуно дуг износи 78 милиона динара.

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Зоран Лутовац: У ДС постоје спавачи корисни режиму, препознају се у режимским медијима

5 (2) Председник Демократске странке (ДС )Зоран Лутовац изјавио је да је недавно напуштање седнице …

Лутовац: Нема сукоба у ДС, мањина која има приступ режимским медијима ствара утисак подела

0 (0) Председник Демократске странке (ДС) Зоран Лутовац изјавио је данас да „нема сукоба“ међу …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend