fbpx

Демократе ће остати без отетог смештаја

0
(0)

ВИЛА у Крунској улици у Београду, у којој је смештено седиште Демократске странке, за неколико недеља биће враћено наследницима старих власника, потврђено је „Новостима“ у Агенцији за реституцију. Из ДС поручују да ће поштовати закон, али и да очекују да се неће селити из ових просторија у наредне три године.

Према речима Страхиње Секулића, директора Агенције, више ништа од документације не недостаје и тренутно се ради на решењу и враћању виле наследнику Добривоју Божићу:

– Дуго смо чекали документ из Канаде у вези с моментом стицања држављанства. То је у међувремену достављено и поступак је окончан. После доношења решења о враћању, држава има право жалбе, а тај поступак обично траје од шест до десет месеци.

Генерални секретар демократа Милан Поповић каже, за наш лист, да ће разговарати са наследницима кад буде донето правоснажно решење. Он додаје да ДС, као закупац, и после враћања виле по закону има право да је изнајмљује под истим условима наредне три године.

– Вилу изнајмљујемо од Пословног простора и у њој ћемо моћи да останемо и после решења о враћању наследницима. У сваком случају, поштоваћемо закон о реституцији, на коме смо и сами инсистирали.

Поповић наглашава да у ДС тренутно не размишљају о пресељењу на другу локацију, између осталог, и због тешке финансијске ситуације у којој се странка налази. По подацима са сајта НБС, они су и даље у блокади, више од годину дана, а тренуно дуг износи 78 милиона динара.

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Држава не мари за реституцију, извршна решења мртво слово на папиру

5 (2) Да би попунила буџет, држава је одлучила да прода бање, па чије год …

Вучић са Меркел хоће да разбије СзС и да на изборе изведе Демократску странку

2.3 (3) Вучић у Њујорк није путовао због Косова и Трампа, од кога је дигао …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *