fbpx
Насловна / Србија / Друштво / Део запослених у РТВ-у одржали штрајк упозорења
Део запослених у РТВ-у одржали штрајк упозорења 1

Део запослених у РТВ-у одржали штрајк упозорења

Запослени у Мобилној ТВ техници Радио-телевизије Војводина (РТВ), чланови Синдиката Независност, данас су одржали штрајк упозорења током којег је накратко било прекинуто снимање емисије „Пресија“, аутора Зорана Пановића.

Штрајк упозорења је одржан јер руководство РТВ-а није позитивно решило проблеме у Мобилној ТВ техници о којима је претходно било речи на неколико састанака између Синдиката Независност и менаџмента РТВ-а, навео је синдикат у саопштењу.

Додаје се да се запослени у Мобилној ТВ техници дужи временски период сусрећу са великим проблемима приликом обављања својих свакодневних послова, у највећем делу због неразумевања непосредних руководилаца.

Запослени штрајкују због погрешног обрачунавања накнаде за сменски рад од маја 2018. године, накнаде за прековремени рад и накнаде за топли оброк.

Запослени траже и смену руководиоца Службе мобилне ТВ технике Сава Дашића и почетак преговора о процени ризика занимања у Мобилној техници.

Одбор повереника Синдиката Независност РТВ-а позвао је данас послодавца да са Штрајкачким одбором одмах отпочне преговоре за споразумно решавање штрајкачких захтева.

Пре одржавања штрајка упозорења, представници Штрајкачког одбора данас су одржали састанак са замеником генералног директора Јожефом Kлемом на којем је потписан споразум о одабиру миритеља из Агенције за мирно решавање радних спорова.

Споразумно је за миритеља изабран Сенад Јашаревић, који је био ангажован и приликом потписивања Kолективног уговора у РТВ-у, у мају месецу 2018. године.

Јожеф Kлем саопштио је синдикалцима да би први састанак са миритељем требало да буде одржан следеће недеље.

Главни повереник Синдиката Независност РТВ-а Дарко Шпер изјавио је данас да због сличних проблема постоји потреба у још неколико одељења РТВ-а да се организује штрајк упозорења. Разлог за то је што се запосленима лични доходак не исплаћује у складу са Kолективним уговором.

Данашњем штрајку упозорења присуствовао је и председник Синдиката културе, уметности и медија Независност Драган Милановић Пилац који је похвалио одлучност запослених у Мобилној ТВ техници да се на овај начин изборе за своја права.

Захтеве запослених у Мобилној тв техници данас су подржали и чланови Синдиката Независност Радио-телевизије Србије.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Синдикат ПТТ Србије: Да ли је министар Стефановић радницима поште који штрајкују претио силом? 11

Синдикат ПТТ Србије: Да ли је министар Стефановић радницима поште који штрајкују претио силом?

Синдикат ПТТ Србије затражио је да се утврди да ли је министар унутрашњих послова Небојша …

Запослени у Kатастру настављају штрајк и после састанка са министром: Влада није испунила обећања 12

Запослени у Kатастру настављају штрајк и после састанка са министром: Влада није испунила обећања

Ни после више састанака са министром за рад Зораном Ђорђевићем, представници штрајкачког одбора Републичког геодетског …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *