Девојчица од 14 година умрла јер Хитна помоћ нема санитетско возило

Девојчица од 14 година умрла јер Хитна помоћ нема санитетско возило

Пре две недеље девојчица је умрла зато што Месна Заједница нема возило за хитне интервенције, а данас се све телевизије спрдају са народом и ЈУЛиновом ”тетком” из Канаде !!!
Трстеник – Марија Прибановић (14) умрла је јер лекари, како тврде њени најближи, нису дошли да јој пруже помоћ, а разлог је то што наводно нису имали санитетски комби.
Петар Јелић – СВЕ ВЛАСТИ су радиле на урушавању здравственог система. Процес још траје. Значи, биће све горе и горе. Нама се од плате одбија 19,66 евра месечно за здравствено осигурање (мизерно мало!). Поређења ради, у Швајцарској се за основно здравствено осигурање издваја око 350 евра месечно. И санитетско возило, и пеницилин, и андол коштају приближно ИСТО и у Србији и у иностранству.

Марија Прибановић (14) из Округлице код Трстеника преминула је прекјуче јер запослени у Хитној помоћи у Трстенику, после неколико позива породице, нису дошли и пружили јој помоћ, пошто како су рекли нису имали слободно возило на располагању.

У дому мале Марије јуче је владао мук. Њена мајка Драгана, као и најближа фамилија још увек не могу да верују да су тако брзо и на тако суров начин остали без своје миљенице.

“ У среду око 20 часова ушла сам у кућу и затекла Марију изгребаних руку и ногу. Рекла ми је да се саплела и пала низ степенице. Хтела сам да је води код лекара, али ми је рекла да је добро и да нема потребе да иде на преглед“- прича за Курир Маријина мајка Драгана.

Она каже да је девојчица отишла да легне, али да је три сата касније чула туп ударац у ходнику. Потрчала је и видела своју ћерку без свести.

„Масирала сам је, покушала сам да јој помогнем. Онда сам отрчала до рођака и замолила да зову Хитну помоћ. Како се хитне није појављивала, кренули смо колима према болници у Крушевцу. кад су је примили, већ је било касно, није јој било спаса“ – препричава Драгана.

Милан, брат од стрица преминуле Марије, био је тај који је кобне ноћи узалудно покушавао да добије Хитну помоћ у Трстенику.

„Прво је око 23 часа моја мајка позвала Хитну, али су јој рекли да нема возила, да је доктор на терену. Звао сам нешто касније и ја. Рекао сам: „Пошаљите хитно возило. Девојчица није добро. Поплавеле су јој усне. Бојим се да престаје да дише. На шта то личи, живот детета је у питању!“. И на све то доктор ми је рекао да је довеземо сами јер немају санитетско возило“- објашњава Милан, којии и даље не може да верује да је здраво дете умрло.

Породица је била немоћна, нису знали како да помогну Марији.

„Одлучили смо да је водимо у болницу у Крушевац јер нисмо желели да ризикујемо да је доведемо у Трстеник и да тамо нема доктора“ – каже породица.

Они истичу да је Хитна из Крушевца кренула у сусрет ка њима и да су се нашли на путу.

„Међутим, тада је већ било око поноћи, сат након што јој је позлио. Учинили су све, али Марија је сат након поноћи преминула“ – каже Милан.

У Хитној помоћи у Трстенику јуче нису доставили одговоре на питања зашто девојчици није указана помоћ и са колико возила располажу.

Обдукцијом ће бити утврђен тачан узрок смрти.

Protiv diktature Kladovo

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

У борби против незапослености напредњаци измислили ново занимање: Чувар билборда у предизбирном периоду

У борби против незапослености напредњаци измислили ново занимање: Чувар билборда у предизбирном периоду

У Трстенику је у предизборној кампањи измишљено ново занимање – чувар билборда. Да би заштитили …

"Петолетка" из Трстеника иде у стечај а 3.000 радника иде на улицу

“Петолетка” из Трстеника иде у стечај а 3.000 радника иде на улицу

Руководство Прве петолетке Трстеник затражило је од свих радника да узму отпремнине које им се …

Један коментар

  1. Царство јој Небеско!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *