Насловна / Србија / До Девића вожња као по Месецу
До Девића вожња као по Месецу 1

До Девића вожња као по Месецу

Ивањица – Ово на путу нису рупе него кратери, жале се ових дана житељи Девића, села 36 километара удаљеног од Ивањице правцем ка манастиру Студеници. Показују ту своју муку, кажу да треба теренско возило да би се овуда прошло и гласно питају: када ће неко после деценију чекања да им обнови сасвим пропали асфалтни пут.

Приоритет је око осам километара пута од манастира Придворица до Девића, за чију обнову постоји пројектна документација. Пре годину дана најављено је да ће уз државну помоћ бити реконструисан тај путни правац чиме би се олакшало свакодневно путовање 160 ученика до матичне школе и оживео сеоски туризам започет седамдесетих баш у Девићима. Али још ништа од обећаног.

Милоје Муњић, који у овом селу живи више од пола века, жали се да је због лошег пута свака веза отежана: не долази им брза пошта, ни добављачи за малопродају, а један мештанин мора теренским возилом свакодневно да иде на дијализу. Тихомир Радомировић додаје да је пут толико пропао да ђаке, кад крену на екскурзију, сами возе у десетак километара удаљену Брадуљицу, јер бољим аутобусима нико овде неће и не може да приђе. – Брже се пређе 28 километара од Ивањице до Придворице него ових осам километара од Придворице до Девића – каже он. У изјави за локалне медије, председник општине Ивањица Зоран Лазовић каже да су проблеми мештана Девића разумљиви и да је свима у интересу да се та деоница пута што пре санира. – Представници ове месне заједнице били су на разговору код мене и сложили смо се да нам је реконструкција пута заједнички циљ.

Извесно је да ће се она радити. То нам је потврђено, према нашим сазнањима на потпису је код директора ЈП „Путеви Србије”. Ради се о инвестицији вредној 130 милиона динара, што је прва фаза, која подразумева обнову путне деонице дуге око три километра из правца Девића ка Придворици. Очекујемо да ћемо у наредном периоду, чим временске прилике дозволе, кренути са тим радовима. А настојаћемо и да наставимо даље, све снаге усмерити да бисмо обновили цео тај пут Придворица–Девићи – изјавио је председник Лазовић.

Аутор: Б. Пејовић, Политика.рс

Фото Инфо лига

Како би сте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Ивањица: Град уништио малињаке, штета још увек није процењена (видео) 11

Ивањица: Град уништио малињаке, штета још увек није процењена (видео)

Ивањица-Град је данас изненадио мештане у ивањичким селима Дубрава, Варјаче и Прилички кисељак који су …

Слободан Рељић: Морамо да прекинемо ту илузију о нaшем путу у ЕУ (видео) 12

Слободан Рељић: Морамо да прекинемо ту илузију о нaшем путу у ЕУ (видео)

Британија неће бити ни сенка некадашње државе. Заједница која тако олако уводи санкције показује сопствену …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *