Драган Радовић: Зашто расту цене горива?

0
(0)

Из године у годину промет акцизном робом све више прелази на црно уз велику подрску државних службеника, тачније, службеника који покривају незаконите радње. Тренутно највећи криминал одвија се продајом нафтних деривата и дуванских производа. Процењује се да чак 400 милиона литара горива буде продато а да акцизе И ПДВ заврше у џеповима моћника!!!

ПРЕВАРЕНИ су сви грађани који мисле да је акциза на гориво највећа у Европи да би се напунио буџет. Математика је неумитна: просечно оптерећење једног литра горива је 80 динара, помножимо са 400 милиона литара продатог а не пријављеног горива, добијамо утајен новац у висини од 269 милиона евра (32 милијарде динара). Ко су заштитници ових криминалних радњи, у чијим џеповима заврши 269 МИЛИОНА ЕВРА???

Слично је и са цигаретама продатим на црно: Вашингтон пост је пре годину дана објавио истраживање у коме наводи да су Срби највећи пушачи на свету са 2863 цигарета по глави становника на годишњем нивоу, да је тржисте вредно 1,5 до 1,8 млрд. УС $. И Американци знају да 300 милиона годишње робе оде без плаћених акциза и ПДВ-а, 20% од укупног промета што ЗАШТИТНИЦИМА доноси 200 милиона евра кеса у џеповима!!!

Најгоре у претходна два примера је што се и гориво, као и цигарете, продају са најлегалније издатим фискалним рачунима, дистрибутери део промета не пријаве у званични приход, не евидентирају у КЕПУ књигама, све те криминалне радње покривају запослени у Пореској управи Србије, Министарству финансија, врху државе – ВИСОКООРГАНИЗОВАНИ ДРЖАВНИ КРИМИНАЛ!!!

КО У СРБИЈИ ПРИСВАЈА 469 МИЛИОНА ЕВРА АКЦИЗА од продаје горива и цигарета на црно?

ЗА САМО ТРИ месеца сви актери били би иза решетака, криминал тотално сузбијен – када би ДРЖАВА радила у корист народа!!!

Драган Радовић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Страх од букагија: Браћа Вучић, Ана Брнабић и чланови картела чекају на хапшење

4.7 (149) Првог дана након гласања у САД-у почео је велики транспорт ратних злочинаца, миљеника …

Полицајац узбуњивач: Нови шеф београдске полиције – пријатељ Звонка Веселиновића и власник МХЕ (видео)

4.7 (6) Новинар СРБИН.инфо Војин Радовановић разговарао је са Миланом Думановићем, бившим оперативцем МУП-а Србије, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend