понедељак , 23 новембра 2020

Ево како ЕПС крадуцка!

0
(0)

Ево како нас ЕПС краде,тј држава,бројило је најмањи проблем јер оно само очитава. Ел. бројило би требало да мери тачну потрошњу електричне енергије без обзира на напон. Кад се казе да је уређај 1100W он је 1100W на 220в јер има импедансу од 44ома и вукао би 5А. Кад је мањи напон он троши мање јер унутрашња импеданса не може да се промени тако да уређај остане 1000w, ако је напон 170В снага ће бити 657W, струја 3.86А (само ће ти бројило обрачунавати да трошиш 850W).

Да би наставио да троши 1000W уређај би морао да се пребаци на потпуно другачије коло са нижом импедансом дакле за 170В морао би да промени импедансу на 26ома, и онда би вукао 6.5А (и бројило би му онда мерило 220*6.5=1430w) и онда би могао да те лажно утера у већу зону .Што значи краде се наравно са мањим напоном али се краде у смислу наплате неиспоручене енергије, не краде се тако што на рачуну буде X кwх више.

Дакле, у индукционом електричном бројилу постоји два електромагнета, струјни и напонски који проузрокују да се диск врти. Брзина окретања диска је пропорционална тренутној снази. Број обртаја код тих бројила зависи само од јачине електричне струје. Остатак механизма интеграли ту снагу да би се добила утрошена енергија…пр. ако ти треба 2 сата да скуваш ручак, због слабог напона плоча се не загрева довољно, што не производи довољно топлоте , због чега куваш ручак 3 сата.

Други пр. ако се грејеш на ТА пећ,циљ ти је да је напуниш до краја за 8 сати јефтине тарифе. Ако је напон нижи, можда нећеш стићи да је напуниш у јефтиној тарифи па ћеш плаћати 4 пута скупљу струју..Такође уређаји се временом оштећују од слабог напона, нарочито хигх тек уређаји као што су компјутери, климе,… што им смањује рок употребљивости.

Да закључим,брзина окретања диска зависи и од напона и од струје. Без обзира да ли је струја 2А, а напон 110В, или је струја 1А а напон 220В, диск се окреће истом брзином јер брзина зависи од тренутне снаге (220W) а не од тренутне струје (1А односно 2А)…

Хтео сам рећи краду нас невиђено а народ и даље ћути.

Треба устати и јебати матер свима који на овакав кваран начин нацин поткрадају народ,а не наплаћују онима који дугују струју преко 100.000 динара, не иду у Велико Трновац где свако домаћинство дугује преко 200.000 динара, не напалћују мафији и тајкунима са Дедиња, тв звездама и јавним личностима а ударају по народу ђубрад једна издајничка.

 

Забринути грађанин

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Отворено писмо Предрагу Кону

4.8 (893) Предраже Коне молим да се уклоните са медија, Ваша неискреност а слободан сам …

Предраг Кон, стручни сарадник компаније Фајзер (фото)

4.7 (76) Нема ту нимало сукоба интереса наши драги суграђани! Па шта вам је људи, …

6 Коментара

  1. EPS ne kraducka,EPS skida kožu sa ledja. 🙁

  2. MA VISE , DOSADILI SU I BOGU I NARODU SA TOM OTIMACINOM, SVI TI IZGUBICE STOSTRUKO KAD-TAD

  3. Molim Vas da mi objasnite, kad je napon, ni 160 kw, a kamoli 220, da li je onda veca mogucnost za kradju, Zivim trenutno u selu, gde napon retko predje 200.
    Hvala Vam

  4. Ili tako (kako pise) ili svima „merne grupe“ pa da naplatimo i reaktivnu energiju i maksimalno angazovanu snagu. Samo me interesuje sta ce da bude skuplje …

  5. Generalno gledano, napisano je tačno… ali, nisi li „zabrinuti“ to mogao i sam da sastaviš, nisi morao da mazneš tuđ komentar na ovu temu, objavljen još 2010 godine

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend