fbpx

ХЛЕБА И ИГАРА! Наградна игра са фискалним рачунима биће наjвећа – делићемо станове, аутомобиле, камионе, авионе…

0
(0)

БEOГРAД – Пооштрићемо казне идуће године за избегавање пореза и тамо где стигне држава разумеће сви да се превара, крађа и пљачка државе неће исплатити, поручио jе данас премиjер Aлаксандар Вучић у Порескоj управи, где jе, како jе навео, дошао да подржи људи коjи раде веома напорно у веома тешким условима.

Aко се питате како неко има просечну плату, а вози добар ауто и има огроман стан, треба да знате да то има зато што узима од свих нас, а наш jе план да jош ажурниjе наплаћуjемо порезе, рекао jе премиjер и додао да се и даље значаjно кадровски поjачава пореска служба, а да се то ради jер jе и даље велик удео сиве економиjе, док jе утаjа пореза такође недопустиво висока.

„Неће више бити могуће да одете код судиjе за прекршаjе, па добиjете само опомену, па потом седам дана затварање радње. Ићи ћемо на оштриjе новчане казне, за други прекршај добићете тромесечно затварање радње, а онда ћемо ићи и на годину дана“, рекао jе премиjер, закључивши: „Kо мисли да се игра с државом, нека изволи“.

Вучић jе наводећи да ситуациjа ниjе идеална ни у jедном делу Србиjе рекао да то показуjе колико су огромне резерве за напердаj срвпске државе и њених финансиjа.

Kао пример jе навео да су инспектори пореске управе контролисали jедан вашар на коjем jе било 13 обjеката, од коjих 11 не евидентира промет преко фискалне касе.

С тим у вези jе казао да jе наjтеже стање у централноj Србиjи, али да ниjе идеално ни у Београду ни у Воjводини,

Рекао jе ове године планирано да од пореза буде приход 711 милијарди, а да jе до сада остварено 768 милиjарди, осам одсто више од планираног.

Изразио jе уверење да ће следећа година бити jош боља и да ће наплата бити све боља.

Tренутно, како jе навео, у Порескоj управи ради 567 теренских инспектора и 104 пореска полицаjца, а планирано jе да до априла буде примљено jош стотину инспектора.

Поновио jе да jе значаjно да грађани узимаjу фискалне рачуне, у ком jе смислу похвалио акциjу едукациjе са школама, али и наградну игру Пореске управе.

„Mолићу људе да учествуjу у наjвећоj лутриjи коjу jе Србиjа организовала где ћемо да делимо станове, аутомобиле за пет или десет фискалних рачуна. Не морате да купите лоз већ скупљаjте фискалне рачуне“, рекао jе Вучић додаjући да jе намера да се подстакну људи да узимаjу рачуне и тиме брину о квалитету путева, лечења, образовања…

Посебно jе похвалио грађанина Mиодрага Голубовића, коjи jе директорки Пореске управе Драгани Mарковић упутио честитку за предстоjеће празнике а уместо поклона jоj послао кутиjу са свим фискалним рачунима коjе jе он добио током 2016.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

СЛУЧАЈ ПЛАНТАЖЕ МАРИХУАНЕ „ЈОВАЊИЦА“ Ухапшено још седам особа! Чак 5 ради у државној служби!

3.6 (10) По налогу Тужилаштва за организовани криминал у наставку истраге привредног друштва „Јовањица“ данас …

Захуктава се сукоб напредњака и социјалиста: Вучић на лажним изборима покрао и СПС?

3.4 (5) Због сумње у регуларност избора за посланике у Скупштини АП Војводина, изборна листа …

2 Коментара

  1. Koverte ce stizati u ogromnom broju, transportovace se u dzakovima….bez ikakve kontrole da li ce ih n eko zloupotrebiti i uzeti za sebe…

  2. Sta se cekalo sa ovakvom akcijom koja uzgred receno nije izum nase vlade? To je moglo i prosle godine, pa i stalno periodicno da se odvija. Da li se slucajno poklapa sa vremenom odrzavanja izbora? Pa da se sve zajedno proslavi…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *