Насловна / Србија / Хорор на Новом Београду: Ђубре затрпало вртић! (фото)
Хорор на Новом Београду: Ђубре затрпало вртић! (фото) 1

Хорор на Новом Београду: Ђубре затрпало вртић! (фото)

Уместо жардињера са цвећем и уређеног парка, на улазу у вртић „Изворичић“ у центру Новог Београда у Булевару Михајла Пупина родитеље и малишане дочекује мини депонија. Већ месецима уназад, разбацано ђубре које испада из препуњених контејнера призор је згражава како станаре околних зграда, тако и случајне пролазнике.

Долазак високих температура додатно је погоршао ситуацију, па су непријатни мириси постали део свакодневице оних који станују у непосредној близини.

Неки од станара су нашим репортерима испричали да васпитачи у вртићу избегавају да изводе децу у двориште због неподношљивог смада, али и страха од заразе која се током летњих врућина шири још брже.

Хорор на Новом Београду: Ђубре затрпало вртић! (фото) 2
M. Bogdanović

– Сваког дана пролазим поред овог ругла. Месецима иста прича, и нико не реагује. То је скандалозно. Овде се деца играју, зар треба у ђубрету да бораве? Мој унук иде у овај вртић и увек када дођем по њега, само што се не онесвестимо од смрада. Ми годинама апелујемо на Градску чистоћу да нам поставе довољну количину контејнера, јер немамо где да бацамо смеће. Овде има много зграда, огроман број људи, а само неколико контејнера – рекла је једна од станарки.

И њен комшија истиче да је и сам неколико пута писао комуналном предузећу и тражио решење, али да су сви глуви на апеле грађана.

Како су нам испричали, неколико волонтера из оближње протестантске школе пре неколико дана су чистили то ђубре које се шири по улици.

– Неки млади људи, Немци и Аустријанци су дошли да почисте то. Али џаба, после мање од једног дана ђубре се опет накупи на све стране. Градска власт треба да реагује, а не да странци чисте наш град – закључио је станар оближње зграде.

А. Вучићевић, Вести

фото: М. Богдановић

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Србија на месту председника државе има НЕОПЕВАНО ЂУБРЕ! 18

Србија на месту председника државе има НЕОПЕВАНО ЂУБРЕ!

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић је рекао да су основни циљеви да се на КиМ очувају …

Миле Ронхил, могао би ти назад на пијацу паприке да ваљаш? 19

Миле Ронхил, могао би ти назад на пијацу паприке да ваљаш?

* „Најбоље би било да се нађемо сви за истим столом и да причамо о …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *