Ибарска магистрала - пут смрти

Ибарска магистрала – пут смрти

3
(1)

Београд — Опсерваторија друштвених иновација уцртала је на мапи путева у Србији чак 150 црних тачака.

То су зоне у којима је у последњих пет година било више од десет саобраћајних несрећа. Најопаснија је и даље Ибарска магистрала, а од градова по црној статистици предњачи Београд.

У првих осам месеци ове године догодило се 23.057 саобраћајних несрећа, у којима је погинуло 359 особа од којих је 69 младих. Чак 20 одсто страдалих је било у Београду, најчешће на прилазним саобраћајницама.

Kоје су црне тачке у своје мапе уцртали „Путеви Србије“ и како ће оне бити елиминисане, за Прва ТВ одговара Зоран Стојисављевић, извршни директор Сектора за одржавање државних путева у „Путевима Србије“.

Стојисављевић истиче да Ибарска магистрала важи за једну од најнебезбеднијих саобраћајница у Србији, и да се зато приступило изградњи Kоридора 11, који је већ донео резултате у виду растерећења саобраћаја и вишег нивоа безбедности.

„Ибарска магистрала је једна од наших највиталнијих саобраћајница, а највећи проблем је што пролази кроз насељена места. Ту је велика гужва, небезбедно је, саобраћај је мешовит, почев од пешака до теретних моторних возила. То све изискује велики проблем, где утиче на смањење саобраћајне функције на том путу“, истиче Стојисављевић и додаје да су и стање коловоза и сигнализација у критичном стању, али да се ради на одржавању.

Стојисављевић каже да неконтролисана и непримерена вожња, техничка неисправност возила и возачи у алкохолисаном стању утичу на безбедност учесника у саобраћају и додаје да су у току припреме за зимску сезону.

„Имамо преко 200 километара нових ауто-путева које одржавамо ове сезоне, у плану је коришћење 100.000 тона соли, уместо 70.000 које су коришћене претходних зима“, каже Стојисављевић.

Б92, Прва ТВ

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЦЕО СВЕТ СЕ НАОРУЖАВА: Расходи на одбрану порасли

ЦЕО СВЕТ СЕ НАОРУЖАВА: Расходи на одбрану порасли

5 (2) У 2020. години глобална потрошња за одбрану порасла је за 3,9% упркос пандемији …

ДУМАНОВИЋ: Вучићу, чека те ћелија! ГИГИЋ: Истина о пребијању Андреја Вучића и Малог! (видео)

ДУМАНОВИЋ: Вучићу, чека те ћелија! ГИГИЋ: Истина о пребијању Андреја Вучића и Малог! (видео)

4.3 (6) Имате прилику да погледате интервју бивших припадника МУП-а Републике Србије Милана Думановића (УКП), …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend