fbpx

Како је политичка мафија у Србији опљачкала 100 милијарди евра ВАШЕГ НОВЦА

4.5
(89)

Београд – Пљачкашке приватизације, „мувања“ са јавним набакама, злоупотреба повољних државних кредита, пустошење робних резерви, урушавање банака, уништавање друштвених предузећа због атрактивних локација, утаја пореза… Списак начина на које је последњих деценија черупана Србија је подужи, а износи невероватни. Према проценама истражних органа, на овај или онај начин, земља је само у последњих 13 година ојађена за око 100 милијарди евра!

lopovi1

Ишло се од баналне крађе државне имовине, као што је сеча шуме, до намерног урушавања вредности фабрика и продаје у бесцење.

Отимање земље

„Држава је оштећена за милијарде евра само у приватизацијама пољопривредних комбината по Војводини. Ту су „Агрокомбинат“ у Суботици, „Зобнатица“, пољопривредна предузећа и задруге у Фекетићу, Ловћенцу, Кикинди, Оџацима, Раткову, Милетићеву, Брестовцу, Змајеву, Бачком Добром Пољу, Тителу, „Агрорума“… Агенција за приватизацију је одредила да предмет продаје не сме да буде пољопривредно земљиште, али је у неким комбинатима, после смишљених стечаја, земља пребацивана на приватна лица“, каже наш извор близак истражним органима.

lopovi2

Професор Економског факултета у Београду Љубодраг Савић додаје да је посебно спорно како су странци долазили до највреднијих ораница у Војводини и око Мораве, нарочито у случајевима када су стране банке преко хипотека узимале земљу. Тако је у руке других држављана прешло око 13 одсто пољопривредног земљишта.

Приватизација

Највеће пљачке биле су у вези са приватизацијом. Данас је трећина приватизација поништена, трећина је успела, а трећина предузећа тавори, па радници или не добијају плате, или добијају на кашичицу, производња грца, а нови власници чекају да истекне законски рок да изврше конверзију земљишта.

lopovi3

„Процене једног америчког института су да је из земље изнета 51 милијарда евра, али грађани никад неће знати колико тог новца отпада на приватизациону пљачку. Износ је свакако већи од 10 милијарди, јер је јасно да је све оно што је продато, а што су генерације стварале, вредело више од три милијарде евра, колико је Влада приходовала од приватизације“, каже професор Савић.

Порези

Посебно урушавање државе „одрађено је“ преко дуговања за порезе и доприносе. Дуг предузећа и грађана је достигао 600 милијарди динара, а у Пореској управи тврде да је тренутно наплативо само седам одсто!

Субвенције и кредити

Ресорни министри имали су, како каже проф. Савић, дискреционо право да одлуче кога и како ће држава субвенционисати. Тако се дешавало да фирме запосле раднике, узму од државе субвенције, после неколико месеци их отпусте и запосле нове, да би опет узели субвенције…

lopovi4

„Тек ћемо се изненадити ко је све добијао субвенције и како их је трошио“, упозорава Савић, и додаје да је једнако драматична ситуација и са давањем кредита државних институција, рецимо Фонда за развој, раније и Гаранцијског фонда, где су по малим каматним стопама добијани кредити који нису враћани.

Уместо да подстакну регионални развој, махом су завршили у Београду, и то у џеповима најбогатијих, а неретко по партијској линији. Од 220 милијарди динара, две трећине или није још враћено или се враћа са закашњењем.

Државна помоћ

Иста је прича и са коришћењем државне помоћи и кредитима за ликвидност. Савић наводи пример Мишковића и „Делте“, који су по девет до 12 месеци дуговали малим добављачима, а дуг је био око 600 милиона евра. Уместо да малим предузећима да позајмицу, држава је дала „Делти“ да намири добављаче, али је дискутабилно где је новац отишао. Бројни су примери да су људи куповали кола, јахте и слично.

Јавне набавке

Процене су да се годишње изгуби кроз провизије и отицање новца у јавним набавкама милијарда евра. Према проценама ЕУ, сваки четврти динар из јавних набавки заврши у приватним џеповима.

lopovi5

„Државни капитал се овде траћи и кроз нелегалне послове, али и кроз допуштене, али штетне“, каже Немања Ненадић из „Транспарентности Србије“.

„Забрањени су они послови где се директно крши законска процедура и склапају уговори без тендера или прописују дискриминаторски услови да би се посао дао одређеној фирми. Легалне, а штетне су набавке када се набављају непотребне ствари, а доста ових послова је у „сивој зони“.“

Одштете

У директно штетне послове по државу који не спадају у директну пљачку, али нас прескупо коштају због нечије небриге, бахатости или незнања, Немањић сврстава и огромне одштетне захтеве које плаћају јавна предузећа, општине, република, било по налогу арбитража или међународних судова. А све то је могло да се спречи да су сви одрадили свој део посла како треба. Овде се може сврстати и неуспела реформа правосуђа која нас је, по речима министра Николе Селаковића, коштала 15 милиона евра!

lopovi6

„Огромне одштете плаћамо и по међународним споразумима и уговорима, који су прекривени велом тајне, а на крају се испостави да је јавна имовина оштећна таквим аранжманом, па када уговор хоћемо да раскинемо, плаћамо одштете“, каже Ненадић.

Фантоми

Органима гоњења посебне муке задају фантомске Фирме које су основане на украдене или купљене личне карте, искључиво за прање пара. Како каже наш извор близак истражним органима, предузећа која перу паре баве се фиктивним преносом робе, куповином и продајом, тако да се избегне порез и ПДВ, а робу затим продају на црно и извлаче кеш.

Путари

На десетине милиона евра извучено је и преко путарских предузећа, а најсликовитији пример је „Нибенс група“. Принцип је следећи: куповина једне фирме, извлачење кеша, узимање кредита, где се као залог даје имовина те фирме, кредит служи за куповину следећег предузећа, и тако још неколико пута. „Нибенс“ је покуповао десетак путарских предузећа узимањем кредита и стављањем под хипотеку претходно купљених фирми. Према проценама, за 5,5 милиона евра дошао је до предузећа вредних десетине милиона, а фирме из „Нибенс групе“ сада држави и банкама дугују више од 180 милиона евра!

MISKOVIC DINKIC

Имовинска права и интересе Србије штити Републичко јавно правобранилаштво, које заступа државу и као тужиоца и као туженог. Према речима заменика правобраниоца Савке Манговић, заштита имовинских интереса остварује се и кроз заступање Србије када је тужена, јер се спречава отуђење државне имовине и одливање пара из буџета.

Тужилаштво је подносило тужбе за: утврђење права коришћења и својине Републике на пољопривредном и грађевинском земљишту; ради исељења из станова и пословног простора у државној својини; ради поништавања уговора; ради враћања робе из републичких робних резерви; ради наплате трошкова и дуговања за поједине државне органе; ради утврђивања потраживања Републике у поступку стечаја над привредним друштвима; ради наплате дуга на основу обавеза које је држава преузела споразумима са повериоцима из Париског и Лондонског клуба; ради преузетих потраживња Развојне банке Војводина у стечају и Славија банке у стечају; ради потраживања по основу неоснованог богаћења; ради утврђења државног удела у предузећима која још нису приватизована…

У 2012. Тужилаштво је имало 83.104 парнична предмета, где је у 10 одсто држава била тужилац.

Противуставно

РЈП по Закону о приватизацији није имало никакву надлежност ни у спровођењу приватизације ни у њеном праћењу. Али оно је благовремено указивало на негативне последице по државну имовину Закона о планирању и изградњи (члан 103, став 1), када је у питању начин обрачуна цене грађевинског земљишта у државној (јавној) својини у поступку конверзије права коришћења у право својине. Тако је огромно грађевинско земљиште прешло у приватну својину без икакве или уз симболичну накнаду.

lopovi8

Одлуком Уставног суда од 10. октобра ова одредба проглашена је неуставном. Овакво законско решење увећало је обавезе државе у поступку реституције – каже Манговић.

Неколико примера великог пљачкања

* „Колубара“: Штета се мери десетинама милиона евра због ангажовања приватних машина за вађење руде које су „радиле“ и по 25 сати дневно, а власници фирми зарадили енормно богатство. За мање паре „Колубара“ је могла да купи сопствене машине. Ту је и продаја угља преко посредника другој државној фирми, уместо директно, и плаћање великих провизија, али и куповина земљишта за ширење копова мимо тржишне вредности.

* Агробанка: Кроз малверзације са давањем кредита који нису враћени банка је оштећена за 84 милиона евра

* Развојна банка војводине: Под лупом Тужилаштва за организовани криминал због спорних кредита. Само је Душану Боровици одобрено 45 кредита од 25 милиона евра без адекватних гаранција

* „Галеника“: Осумњичени се терете да су ово државно предузеће оштетили за 34 милиона евра продајом лекова мимо законске процедуре

* „Азотара“: Процене су да је буџет оштећен за 3,5 милијарди евра због неправилности у вези са прометом регресираног ђубрива, које је завршило у приватним фирмама, које су га скупље продавале

* Робне резерве: Министар Расим Љајић обелоданио је да је нестало око 80.000 тона пшенице и кукуруза, а приватни складиштари су вратили само око 13.000 тона пшенице и око 2.500 тона кукуруза. Штета је милионска у еврима.

Бројке

lopovi9

51 милијарда евра изнета из земље од 2000. године 600 милијарди динара дуг за порез и допринос 15 милиона евра за неуспелу реформу правосуђа.

З. Ускоковић / В. Ц. Спасојевић / Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

гориво цена

Гориво поскупило за пет динара у последњих пет недеља

0 (0) Просечне малопродајне цене бензина и дизела у претходних пет недеља повећане су за …

“Пад БДП Србије у другом кварталу највеће смањење производње од 1999. године”

5 (1) Србија је под утицајем здравствене кризе у другом кварталу ове године, према прелиминарним …

52 Коментара

 1. не брини, Срби су већ заборавили на ову тројку … амнезија је постала у нашем народу преносива!!!

 2. 100 милијарди евра и нема народне револуције … да човек не поверује. Него, само „напред“ народе Србски, ови ће изгледа, „како ствари стоје“, још дуго „јашити и пишати“ по вама … само напред у зимски у коме одавно већ јесте …

 3. Pročitao sam danas tekst u „Novostima“. I nikom ništa. Puj pike ne važi. E u šta smo se pretvorili. Otišlo je sve u majčinu…

 4. kad imas jaka ledja onda si glavni,ne moze ti niko nista!sto ih ne pohapsise do sad?

 5. To je dobar deo srpskog naroda,priželjkivao još od ’90-ih… a sada svi nešto negiraju…??!!

 6. Lupali smo u serpe, sad se lupamo u glavu!

 7. Znaci ovi momci drze benkarski sistem Srbije, ili ti sav srpski novac. jaki su nema sta.

 8. Za novu 1994 godinu Milosevic je rekao da ce to biti godina tranzicije I ekonomskog oporavka. Od tada do danas stalno je neka tranzicija I nekakav oporavak. A Srbija tone li tone, sve dublje I dublje. 20 godina vec. Vlasti se menjaju I svi oni se dobro opare I unovce. Tranzicija, privatizacija, evrointegracija I zajebancija ce trajati dok se bas sve ne rasproda. Tj. opljacka.

 9. Oduzimanje svega što imaju do trećeg kolena.

 10. Ma budalasti novinari izmisljaju svasta , da su lopovi neko bi ih valjda uhapsio , jedino ako nisu svi lopuze ?

 11. Sudstvo sta ceka.Oduzeti im svu imovinu .

 12. da, Labusa niko ne pominje, a on je ili jedan od „Cikaskih momaka“ ili njihov mentor ovde. http://www.youtube.com/watch?v=TXPQ3BWJVn4

 13. СТАЛНО СЕ САМО ПРИЧА А НИКО ДА ПОКРЕНЕ И ДА РАДИ СВОЈ ПОСАО , ГДЕ ЈЕ ПОЛИЦИЈА И СУДСТВО ИЛИ СУ ОНИ САРАДНИЦИ ПА ЋУТЕ , ОЛОШИ КОМУЊАРСКИ УНИШТАВАЈУ ПРАВОСЛАВНУ СРБИЈУ ПЛАНСКИ И ЈОШ УВЕК СЕ БАХАТЕ .УМЕСТО…..

 14. Ante Marković je među prvima postao pristalica neoliberalizma i ‘Čikaških momaka’,pa je počeo sa tranzicijom,mada je SFRJ bila u punom smislu socijalistička zemlja…tu je i prof.ecc Lj.Madžar,a njihov sledbenik je Labus;njega slede ova dvojica,a tu spadaju i Vlahović,M.Cvetković. Oni su izdali i narod i državu posle 5.oktobra,kada su potpisali sa MMF-om i Svetskom bankom poguban ugovor o zatvaranju fabrika,otpuštanju radnika i likvidaciji poljoprivrede…

 15. ko im je dopustio a ko ih podrževa? Dok je ovakvog stada mogu da rade šta ih je volja!!!1

 16. ОВЕ БИ ЈА У БУКАГИЈЕ У САМНИЦУ ,ОВИ СУ НАМ УНИШТИЛИ ПРИВРЕДУ И НАШУ БУДУЋНОСТ,БУДУЋНОСТ НАШЕ ДЕЦЕ.

 17. „…treba da ga sutiramo nogom u dupe…da mu otmemo sve….da ga pitamo jel mu to od plate…“ (Cvija-deda mraz iz „Munja“)…a ja smo kratko-Terazije.

 18. JEBEMLIVAM SEMENKU I PLEMENKU LOPOVSKU PRAVAC NA

 19. I eto, sve se zna i nikom ništa. Definitivno smo zombirani narod i nema nam pomoći, i Bog je digao ruke od nas.

 20. E da se krenulo sa prugastim odelima i bukagijama,svega ovoga ne bi bilo. Ali Srbijom vladaju komunisti i deca komunizma to jest titoizma.

 21. Zbog ove crne troike, mi radnicka klasa!!smo ostali bez plata i radnog staza.Pa kada su oni bili na vlasti, a mi smo svi radnici ostali bez posla.Opljakali su nas, i kazu kako su oni sparali pa imaju, ali to Bog sve vidi i cuje, o oni ce dati svu zaradu za lekove, kao i mi siromasni :'( :'(

 22. Ovo više nije izdržljivo, a narod, kao drogiran, samo ćuti i trpi. Nema energije, borbe za pravdu…sve je stalo. Imam sina od 20 godina, studenta…proleteri smo…moram da smislim kako da ga izvučem iz ove pustahije i pošaljem što dalje odavde…nema mi druge! Njega da spasem!!!

 23. Kliše poslovanja i delovanja političara DOS-a: Smisliš ideju („baciš oko na neku nekretninu, poželjno u državnoj svojini“), preko „svojih“ u Skupštini osmisliš uredbu ili Zakon i „ozakoniš“ planiranu aktivnost. I naše postane tvoje!

 24. Ne brinite ljudi, sada ce, caskom od nasih enormnih plata i penzija da se sve nadoknadi i bice nam opet super!!! Ako neko u medjuvremenu bas i umre od gladi ili nedostatka lekova, ko mu je kriv sto se nije snasao…

 25. I ovo kao neka nova vest…Smešno…
  Krađe je bilo i za vreme stare juge.
  Ali masovno je počelo krajem 80 – tih pa sve do sada. Samo se prisetite svih dešavanja…

 26. i to sve uz pomoć glupog naroda koji ih je doveo na vlast

 27. COPY: Teroristicki napadi na Kule blizankinje 2001 ,Charli Hebdo iz Januara i sadasnji iz Novembra 2015 u Parizu imaju isti potpis TAJNIH ORGANIZACIJA (Bilderberg grupa,Komitet 300 i dr.) i zapadnih TAJNIH SLUZBI!!! Tog 11.Septembra oko 3.000 HAZARA (Jevreja) nije doslo na posao neki su jednostavno imali SLOBODAN DAN a neki se IZNENADA RAZBOLILI!!! Lokalne novine Charli Hebdo su u Decembru 2014 kupili licno ROTSCHILDI da bi se odmah u Januaru 2015 pustile u javnost karikature MUHAMEDA koje su i bile izgovor za ubistvo novinara i teror koji su izveli pripadnici vjerovatno MOSADA!!! Sadasnji napadi u Parizu po izjavi Viktora Orbana imaju potpis JEVREJA (Rotschildi)!!!Cilj je izazivanje haosa (vanredno stanje kao sada u Brisselu koji je centar zla) i rata izmedju muslimana i hriscana u Evropi i to najkasnije od proljeca 2016!!!Izbeglice koje iz Turske krecu na put su prevarene i obmanute tako sto im se daje svakom pojedinacno 11.000 eura za troskove puta,obecava se da ce u Njemackoj pre svega odmah dobiti dzeparac mjesecni u visini od 2.000 eura,stanovace u azilskim kucama dok im se ne izgrade svakom pojedinacno kuce i svi ce dobiti posao jer tako im obecava Njemacka vlada i Merkelova!!! To je jedini razlog zasto se ti ljudi masovno i bez skoro bilo kakve kontrole pustaju preko granica na putu za Njemacku!!! Medju vecinom sirotinje koja je prevarena nalaze se i TERORISTI islamske drzave koje mozete lako prepoznati na snimci medju izbeglicama kada pored novinara i TV kamera prolaze pognute glave i sa KAPULJACAMA na glavi!!! Svi ti teroristi imaju cilj i krajnju tacku gde treba da stignu!!! Ovo je zavjera protiv cijelog LJUDSKOG RODA na proljece ce se nastaviti ratovi na Bliskom istoku ,Ukrajini i drugim ratnim zarastima ali ce se zapaliti rat i u samoj Evropi (Balkan takodje)!!! Oni koji treba da brinu o nasoj sigurnosti i buducnosti nase djece i drzava u kojima zivimo (predsjednici,premijeri,,politicari pozicije i opozicije) DIREKTNO rade protiv svih nas,protiv mira sa ciljem izaivanja rata i katastrofe!!! Objavljujte ovu istinu pocnite se organizovati,podnosite krivicne prijave i pozivajte narod na okupljanje ispred novinskih kuca i TV stanica u drzavama i gradovima gde zivite!!! Protiv nas se vodi nevidjen MEDIJSKO-PSIHOLOSKO-PROPAGANDNI RAT i jedino objavljivanjem istine ,hapsenjem svih politicara,novinara i pripadnika sluzbi bezbednosti koji su direktno involvirani u ovaj zlocin moze se spreciti RAT i KATAKLIZMA koju su nam namjenili!!! KAKO DANAS CINILI TAKO NAM BOG SUTRA POMOGAO!!! AMIN

 28. Šta je sa privatizacijom zastava promet Beograd,tajkun je uezeo 21-22 miliona evra na ime hipoteke.Navedene pare su iznete iz zemlje.Tajkun ima firme na maršalskim ostrvima i na Kipru,i do sada je više puta menjao sedište i navodno vlasničku strukturu ali je uvek on ostajao vlasnik u senxci. Radnici nisu obeštećeni,postoji sudska presuda,nema mogućnosti naplate,jer sud ne dozvoljava u više navrata da se izvrši prinudna naplata.Sramota.Tajkuna niko ne dira,a podnete su krivčne prijave kod svih struktura vlasti i do dan danas se ništa ne događa.

 29. Ne uopšte nas nisu opljačkali Dafina i Jeza, onda zajam za preporod Srbije, stara devizna štednja i slične pljačke. Sve te pare su vraćene narodu posle petog oktobra. A sto se ove trojice tiče oni i dalje žive u Srbiji, osim Djelica . Labus predaje, Dinkic piše pesme; tako da su dostupni pravosuđu. Za to vreme Mira i Marko ne rade ništa a žive već 15 godina u najelitnijem delu Moskve. Kako?

 30. Gotovo je sad.Sve nam džaba
  Prošla baba sa kolačima.

 31. ogromna pljačka narodne imovine i rasprodaja Srbije počela je tzv petooktobarskom žućkasto narandžastom revolucijom po sledećem scenariju.-Ukloniti tadašnjeg guvernera nar5odne banke gdju Vučić i mesto nje postaviti glavnog igrača.Zadatak koji smislio MMF preko Pariskog i Lononskog kluba je bio, da se uništi prvo SDK-KOJI je bio glavna smetnja za kontrolu kretanja novca.Da bi se omogućila kupovina industriskih giganata od jugo železnica, do železare, Srbija -gasa,Bora,Zastave i Galenike, i da ne nabrajam dalje, bilo je potrebno prikazati da su sve banke od Jugo banke, Beobanke ,Agro b.i svih drugih banaka u nelikvidnom stanju i umesto njih uvesti inostrane banke po zamisli MMF-A.Tako su nacinalne banke izgubile moć da dalje finasiraju glavne industrije Srbije,a radnicima i proizvodnji svih giganata ostalih iz predhodne Jugoslavije,nije imao ko da isplaćuje plate, ili da fabrikama i induustrijama kreditira proizvodnju.te su jednim udarcem uništene i banke i sva industrija Srbije koja je otišla na doboš u toku jedne godine i prodavana raznim tajkunima i inostranim investitorima ~~za dinar~~Da bi se dograbile ogromne nekretnine uništene SDK službe osnovane su lažnjačke nacionalne štedionicde,koje su uredbom bez dinara ulaganja dobile poslovni prostor vredan više milijardi. din.Sve to je potrajalo dok stvar nije pravosnažno verifikovana ovim lopovskim MANEVROM kojim su ukinute i potjemkinova sela- u vidu štedionica,, a novac od prodaje tih milijardama vrednih nekretnina otišao Bog zna kud u džepove političke mafije ili londonskih berzi odakle je deo prebačen u Rusiju kao ranije i onaj novac sa Kipra , kome se i dan danas ne znab trag. što je neverovatno kad se zna da su se u medjuvremenu ovde menjale garniture političara suprostravljenih jedno drugima ali svi solidarno ćute kad se poistavi pitanje kud ode taj fantomski novacf.Aktere tih mahinacija znaju svi ali zavera čutanja o tome kako mje opljačkana i na rub propasti dovedena zemlja još uvek ostaje tajna a izvršioci ovih naloga Pariskogt i Londonskog kluba i dealje punih džepova slobodno uživaju u pro0daji svoje zemlje i njenog bogatstva.Ovo je priča jednog od vodećih ljudi iz bivše garniture bankarskih eksperata, esaradnik pod čudnim okolnostima poginule gdje Borke Vučić!

 32. Joj Vucicu daj mi neku vlast da istrazim sta se to sve dogadjalo svih ovih godina. Prvo bih sve njih pohapsio, osnovao preki sud i sve im bukvalno sve oduzeo dok oni ne dokazu kako su sve to stekli. Ako su posteno stekli vratiti im oduzeto ali ona Narodna kaze “ niko se postenim radom nije obogatio“ znaci svi tajkuni bivsi i sadasnji politicari da dokazu odakle im to sto imaju i po kratkom postupku ih sve koji su nelegalno na racun Naroda znaci prevarama stvorili ogromna bogatstva u zatvor za uvek i baciti kljuc.

 33. RAT JE REŠENJE; DO TADA, TRPLJENJE.

 34. Mnogo je velikih firmi unisteno, a one manje se vise ni ne spominju! Sta je sa fabrikom sijalica, Tesla iz Panceva?

 35. Svi daju svoja mišljenja i viđenja, umesto da se svi podaci daju onome u čije se ime radi, svima, javnosti!
  GAJIMO IDEJU DA SMO SLOBODNA BIĆA, KAKO BI NAŠI UNUCI UMALI SNAGE DA ZATRAŽE PODATKE I KONTROLIŠU VLAST.
  NIKO NEMA PRAVO NA VIŠE OVLAŠĆENJA OD NEOPHODNIH ZA ZAVRŠAVANJE POVERENOG MU POSLA! Nismo još na tom evolutivnom nivou!
  Dok oni za sebe grabe prevelika ovlašćenja, mi naivno verujemo da tako treba!

 36. To nam je manje više poznato ono što po meni je Vama promaklo ili ste zbunjeni i neznate kako da im se suprostavimo. To je danas ključni momenat o kome treba da raspravljamo je Rešenje postoji. Rešenje za sve postoji kao i za ove naše komuniste & fašiste postoji Rešenje kako da ih izolujemo jer nam to Ustav Srbije omogućuje. Da Vas podsetim: „USTAV REPUBLIKE SRBIJE“ – – PRVI DEO – – „NAČELA USTAVA“.. NOSIOCI SUVERENOSTI član 2 Suverenost potiče od građana koji je vrše REFERENDUMOM

 37. Nema kukanja, sve je to delo naroda koji je krenuo u kapitalizam želeći da svak postane kapitalista, krenuli za pljačkašima koji su mu obećali da će Srbija biti druga Švajcarska, velika kao Dušanovo carstvo, i zajedno sa velikim pljačkašima, naravno velikim Srbima, opljačkali i pokrali sve što se moglo, ne shvatajući da kradu sebe i sveono što su u Socijalizmu stvorili svoji teškim i napornim radom. Tako da su sa pozicije vlasti, sledeći svoje „velikane“ došli u poziciju opljačkane sirotinje.

 38. Za zaslužne „drugove “ iz DOS-a angažovao bih Merdzana Ciganina sa ekipom ili nekog sa sličnim referencama iz oblasti mesne industrije ili gastronomije “ oni sto.peku na raznjevima “ sa potrebnim brojem kolceva lepo zasiljenih i namazanih lojem, zakupio neki prostor nesmetano dostupan velikom broju gradjana …pa onda lepo sve na kolac ili da se vraca sve u predjasnje stanje sa kamatom …kako pa nek razmisle dok budu gledali pripremu kolceva ili dok im vrse pripremu poganih tela ili nabijani ili dok budu bili na kolcevima. Na sve me inspirisao nas veliki nobelovac Ivo Andric. Da i sve da se snimi tj direktni prenos na svim tv sa nacionalnom frekvencijom. Za nauk buducim pokolenjima. Morbidno ali neophodno

 39. I sta se radi povodom ovoga? Ili se samo seren po novinama, i još nam dižu pritisak i smeju se, u kako smo ih osisali… Hoće li biti konkretne uspešne akcije, dokazivanje, i naplata,oduzimanje,robija…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *