Заштитна маска коју установа Апотека Чачак грађанима продаје по цени 187 динара или 1,58 евра у Италији кошта 4,7 динара (4 евроцента)

Kако нас пљачкају у сред пандемије корона вируса и ванредног стања

4.7
(15)

Kако нас пљачкају у време ванредног стања и епидемиолошке кризе је свакодневна прича у Србији данас. „Уби ме прејака реч“ рекао је својевремено песник Бранко Миљковић, али која друга реч осим речи „пљачка“ би била прикладнија за опис онога што се дешава са продајом заштитних маски у Чачку.

Kаква би разлика заиста била између оних из Лесковца који су ухапшени због покушаја да на улици препродају заштитне маске које су набавили преко Интернета и државних апотека у Чачку које препродају заштитне маске такође набављене из иностранства.

Надлежни тржишни инспектор тврди да је питању повелика набавна цена и маржа. Можда би смо и поверовали, али да је заиста то у питању онда цена маске не би јуче била 174 динара, а данас 187, а сутра ко зна колико. Осим ако апотека није обрачунала дневну курсну разлику коју чак ни Народна банка Србије не признаје у толиком проценту.

Заштитна маска коју апотеке у Италији продају по цени 30-40 евроценти или 35-47 динара

Ова тема не интересује ни надлежне државне органе који треба да се старају о стабилности цена стратешких производа у време епидемиолошке кризе и проглашеног ванредног стања, као ни Радни тим за праћење ширења корона вируса у Чачку који је формирала локална власт, а како изгледа ни градски Штаб за ванредне ситуације. Иако одржавају свакодневне састанке, о проблему баснословно скупих заштитних маски које се продају грађанима Чачка нико ни речи да проговори.

Држава Турска, из које су наводно увезене заштитне маске које се грађанима Чачка продају по цени од 1,58 евра, те исте маске дели бесплатно својим грађанима ради што ефикасније заштите од ширења корона вируса.

Док грађанима Чачка државна апотека заштитну маску наплаћује 187,20 динара или 1,58 евра, та иста маска у Италији се продаје за 4 евроцента или 4,7 динара. Маска која по свом квалитету и степену заштите коју пружа далеко више вреди од маске коју продаје чачанска државна апотека у Италији кошта између 30-40 евроценти што је 35,28 до 47,04 динара.

Озон пресс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић: Очекујем да вакцинишемо 80 одсто нације

4 (4) Председник Александар Вучић изјавио је да је велики одзив за добровољно пријављивање за …

ДАРИЈА KИСИЋ: Они који су примили вакцину мораће поново да се вакцинишу!

2.3 (3) Министарка за рад, социјална и борачка питања и чланица Kризног штаба Дарија Kисић …

Један коментар

  1. Па зар је за очекивати да у држави коју воде најгоре икад виђене ЛОПИНЕ у историји овог народа, буде некако другачије ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend