fbpx
Насловна / Свет / Хелм / Каква бре српска агресија тукице? Уништавали сте Муслимане у Херцеговини и Босни!
Каква бре српска агресија тукице? Уништавали сте Муслимане у Херцеговини и Босни! 1

Каква бре српска агресија тукице? Уништавали сте Муслимане у Херцеговини и Босни!

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић негирала је данас да је у Хашком трибуналу у среду изречена Хрватској и хрватском народу у БиХ, јер, како тврди, Хрватка није била агресор и највише је учинила за целовитост БиХ, а хрватски народ се одупрео велискосрпској агресији.

Наводна одбрана Хрватске о великог српске агресије чији је инспиратор био, према њеним речима Слободан Милошевић је практично била лајт мотив овог обраћања хрватске председнице јавности.

– Хрватку и БиХ напала је Милошевића Србија и ЈНА, која се ставила у отворену борбу за остварење пројекта „велике Србије“. Хрватска није напала никога – рекла је Китаровић у обраћању јавности, након јучерашње пресуде којом је утврђено да је Хрватска била агресор на БиХ и учествовала у удруженом злочиначком подухвату.

 

Она је рекла да Хрватска мора да призна да су неки сународници, како је рекла, починили злочине и да они за то треба да одговарају, али да је неправедно да истовремено нису кажњени српски и бошњачки злочини над Хрватима.

– Хвати и Бошњаци морају се издићи изнад тога за добро оба народа – рекла је Китаровић и позвала бошњачке челнике да ова пресуда, како је рекла, не буде злупотребљена и да не погорша бошњачко-хрватске односе.

Најављујући скору посету БиХ, Китаровић је рекла да Хрватска од самог почетка подржала оснивање хашког суда имајући у виду обезбеђивање правде на подручју држава бивше југославије.

Сматра, међутим, да тај суд није остварио своју улогу јер се, како је рекла, поставио као политички арбитар, не као правосудно тело.

– Све ратне страхоте које су погодиле Хрватску и БиХ имале су своје исходиште у Слободану Милошевићу и ЈНА и та чињеница у том суду није препозната или је свесно занемарена – рекла је Китаровић и додала да се ЈНА током протеклог рата „створила у отварења пројекта велике Србије“.

На самом почетку обраћања Китаровићева је рекла да је самоубиство Слободана Праљка, који је јуче осуђен за почињени ратни злочин, дубоко у срце погодио хрватски народ.

Вестионлине, Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Знамо ми то добро Кољинда, не брини ти ништа... 11

Знамо ми то добро Кољинда, не брини ти ништа…

Хрватска снажно подржава европску интеграцију Албаније и поздравља напредак који је до сада постигла у …

ЦРЕВЕНИ БАНДИТУ, опет си се нализао џибре? 12

ЦРЕВЕНИ БАНДИТУ, опет си се нализао џибре?

Ми можемо бити најдемократскија земља на свету, али ако нисте напредовали у дијалогу са Приштином, …

Један коментар

  1. Бог је велики. Истина полако испливава из
    наметнутих лажи !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *