Каква бре српска агресија тукице? Уништавали сте Муслимане у Херцеговини и Босни!

0
(0)

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић негирала је данас да је у Хашком трибуналу у среду изречена Хрватској и хрватском народу у БиХ, јер, како тврди, Хрватка није била агресор и највише је учинила за целовитост БиХ, а хрватски народ се одупрео велискосрпској агресији.

Наводна одбрана Хрватске о великог српске агресије чији је инспиратор био, према њеним речима Слободан Милошевић је практично била лајт мотив овог обраћања хрватске председнице јавности.

– Хрватку и БиХ напала је Милошевића Србија и ЈНА, која се ставила у отворену борбу за остварење пројекта „велике Србије“. Хрватска није напала никога – рекла је Китаровић у обраћању јавности, након јучерашње пресуде којом је утврђено да је Хрватска била агресор на БиХ и учествовала у удруженом злочиначком подухвату.

 

Она је рекла да Хрватска мора да призна да су неки сународници, како је рекла, починили злочине и да они за то треба да одговарају, али да је неправедно да истовремено нису кажњени српски и бошњачки злочини над Хрватима.

– Хвати и Бошњаци морају се издићи изнад тога за добро оба народа – рекла је Китаровић и позвала бошњачке челнике да ова пресуда, како је рекла, не буде злупотребљена и да не погорша бошњачко-хрватске односе.

Најављујући скору посету БиХ, Китаровић је рекла да Хрватска од самог почетка подржала оснивање хашког суда имајући у виду обезбеђивање правде на подручју држава бивше југославије.

Сматра, међутим, да тај суд није остварио своју улогу јер се, како је рекла, поставио као политички арбитар, не као правосудно тело.

– Све ратне страхоте које су погодиле Хрватску и БиХ имале су своје исходиште у Слободану Милошевићу и ЈНА и та чињеница у том суду није препозната или је свесно занемарена – рекла је Китаровић и додала да се ЈНА током протеклог рата „створила у отварења пројекта велике Србије“.

На самом почетку обраћања Китаровићева је рекла да је самоубиство Слободана Праљка, који је јуче осуђен за почињени ратни злочин, дубоко у срце погодио хрватски народ.

Вестионлине, Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Неко је јутрос опет заборавио да му да лекове

0 (0) КРАЉЕВО – Ми као народ данас више нисмо жртве, ми данас сами стварамо …

Вучићу, опет ниси попио лекове јутрос? Којих бре 10 милијарди евра, престани да лажеш!

0 (0) Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће пре краја године бити …

Један коментар

  1. Бог је велики. Истина полако испливава из
    наметнутих лажи !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend