fbpx

КЛЕПТОКРАТИЈА: Из Србије нелегалним каналима у периоду 2002-2011. године изнето 49,37 милијарди долара

0
(0)

Вашингтон — Земље у развоју су од 2002. до 2011. изгубиле путем нелегалних канала 5,9 билиона долара, према извештају америчког „Глобал фајненшел интегритија“. 

У том извештају, под називом „Нелегални финансијски токови из земаља у развоју од 2002. до 2011. године“, наводи се да нелегални одлив капитала из тих земаља алармантно расте, по просечној стопи од преко десет одсто годишње.

Гледано по проценту удела у БДП-у, земље Субсахарске Африке су, према извештају, претрпеле највећи одлив капитала, односно просечан одлив од 5,7 одсто БДП-а годишње, док је на глобалном нивоу тај одлив износио просечних четири одсто БДП-а.

Кина је, на ранг листи ГФИ-ја, којом су обухваћене 144 земље, заузела прво место по највећем нелегалном одливу капитала, будући да је у периоду од 2002-2011. године из ње изашло 1,08 билиона долара.

За њом следи Русија, из које је „испарило“ 880,96 милијарди долара, а на трећем месту је Мексико, са нелегално извезеним капиталом у висини од 461,86 милијарди долара.

Србија је, по укупној вредности одлива капитала нелегалним каналима у периоду 2002-2011. године, заузела високо 19. место, са сумом од 49,37 милијарди долара.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Нарко дилер Предраг Колувија у редовном и сталном контакту са државним врхом, људима из врха МУП-а, војске…

4.3 (25) Оптужница против Предрага Kолувије, коју је KРИK јуче добио од Тужилаштва за организовани …

Скандал с народним парама: „Око соколово“ на половним возилима ГИМ-а!?

4.7 (12) Одборник Народне странке у Скупштини Београда, адвокат Милош Павловић, изјавио је данас да …

4 Коментара

  1. OVA VLAST JE REKLA DA CE DA HAPSI LOPOVE EVO IM KRENITE NAROD OCEKUJE DA IZVRSITE OBECANO I VRAPCI ZNAJU IZVRSOCE STA CEKATE

  2. OVA VLAST JE REKLA DA CE DA HAPSI LOPOVE EVO IM KRENITE NAROD OCEKUJE DA IZVRSITE OBECANO I VRAPCI ZNAJU IZVRSOCE STA CEKATE

  3. lopovi pljackaju SIROTINJU gde ce i dusa PAKAO ZNA SE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *