fbpx

Ко су најгори партијски директори

0
(0)

Београд — За титулу најлошијег учинка међу партијским директорима државних предузећа боре се многи.

За ту титулу се „боре“ први човек „Путева Србије“ Зоран Дробњак и тек придошли директори „Железница“ и ЕПС-а Драгољуб Симоновић и Александар Обрадовић.

Када би постојала реконструкција власти у јавним предузећима, већина оних који су се претходне године налазили на челу државних фирми требало би да добију отказ. Већег доказа за то нема од податка Агенције за привредне регистре да су губици свих јавних предузећа лане били чак седам пута већи у односу на 2011. С обзиром на то да је уследила смена власти, већина њих је дала оставке без икаквих последица за нагомилане губитке. пише Блиц. 

Један од њих је Душан Бајатовић, кадар СПС. 

„Убеђен сам да је све што сам радио и што радим у интересу државе. Четири године служим као врећа у коју свако ставља шта хоће“ – рекао је недавно Бајатовић. 

И директор „Путева Србије“ Зоран Дробњак, такође близак СПС-у, успео је да заџи своју функцију иако је ово предузеће повећало губитке за око шест милијарди динара. 

„Када погледам шта је све урађено за мог мандата, а то су обилазница око Београда, Бешка, Газела, обновљено око 350 километара путева, наравно да сам задовољан учинком. Ти губици су последица курсних разлика и кредита које смо повукли“ – тврди Дробњак за “Блиц”. 

Ако је за утеху, губиташи нису драстично повећавали број запослених у прошлој години, изузев бивше директорке „Дунав осигурања“ Миле Јездимировић из редова социјалиста, која је у односу на 2011. запослила преко 200 људи. Ако се саберу пак претходне две године, Јездимировићева је упослила нових 600 радника, иако је „Дунав“ за то време финансијски тонуо. „Електромрежа“ је такође упослила 45 нових радника, док су „Путеви“ повећали број радника за 23. 

Иако још нису познати резултати пословања директора које је довела нова влада, извесно је да се Драгољуб Симоновић показао као велики трошаџија јер је примао госте уз кипарски сир, кубанске цигаре, а руководство „Железница“ у прва три месеца ове године је на путовања потрошило 160.000 евра. Његов колега који је постављен по истој партијској линији Александар Обрадовић из ЕПС-а више је постао непопуларан по запошљавању нестручних људи, а готово је извесно да ће он бити један од оних које ће СНС казнити у реконструкцији.

 

Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Потпуни изостанак реформе јавних предузећа

0 (0) * Ђоговић: Извештај ће опет бити позитиван и са замеркама које неће бити …

КАКО ЈАВНА ПРЕДУЗЕЋА ЗАКИДАЈУ ЗАПОСЛЕНЕ Не исплаћују топли оброк и регрес, а зараде су мање од УГОВОРЕНИХ

0 (0) Најчешћи разлог колективног кршења радних права у јавним предузећима или државној управи је …

5 Коментара

  1. dvojica dobar 3, jedan dovoljan 2, trojica nedovoljan 1, sestorica za robiju…..

  2. Da je države, sve bi to bilo na optuženičkoj klupi, a onda i iza brave na dug period ili zauvek, a neki bi (ili mnogi) i visili.

  3. Jebiga, kada nemamo goli otok kao zastitni znak,tako ti je to. Politicari dosli sa ulice, direktori kao ilegalci , do fotelja i hocemo uspesna preduzeca. Nema nista od toga. Propast sistema gde su svi na poziciji da uzimaju a ne odgovaraju. A narod ko narod.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *