fbpx

КОЛАПС НА ГРАНИЦИ! Сатима се чека на Хоргошу, Прешеву и Батровцима, километарске колоне

0
(0)

ПРВИ дан викенда уочи 1. јула, када су начешће смене турсита, освануо је са гужвама на граничним прелазима, а како је саоштио АМСС, на улазу и излазу из Мађарске и Хрватске могућа су и вишесатна задржавања.

На већини граничних прелаза су километарске колоне возила.

Најдуже колоне су се на граничном прелазу Хоргош, а сличана ситуација чека и путнике који желе да уђу у Србију из Хрватске, преко граничног прелаза Батровци, где колоне стоје или се веома споро крећу.

С обзиром на очекиван повечан интензитет саобаћаја, Управа граничне полиције ће у наредном периоду и у предстојећој туристичкој сезони, предузети све неопходне мере и радње како би се убрзао промет путника, а биће ангажовани сви расположиви кадровски и технички капацитети.

Нешто дуже колоне возила су и на Прешеву, на излазу из Србије ка Македонији, али се прелазак преко границе одвија нормалном брзином, док гужви уопште нема на граничном прелазу са Бугарском, као ни на излазу из Србије ка Хрватској.

Управа граничне полиције у наредном периоду очекује повећање интензитета саобраћаја на највећим граничним прелазима на Коридору 10, пре свега на граничним прелазима Батровци, Хоргош, Градина и Прешево, као и на осталим граничним прелазима у Републици Србији.

И у предстојећој туристичкој сезони, у складу са извршеним анализама ризика и анализама промета путника преко граничних прелаза, Управа граничне полиције наводи да ће предузети све неопходне мере и радње како би се убрзао промет путника.

– Уз предузимање свих законом прописаних мера и радњи граничне контроле, максимално ће се ангажовати сви расположиви кадровски и технички капацитети, а са суседним граничним органима ће се кроз заједничке контакт центре континуирано размењивати информације о промету путника и могућностима за убрзање истог – навео је Биро за комуникације МУП-а.

У МУП-у указују и на одређене ограничавајуће факторе који утичу на продужено време задржавања путника на граничним прелазима, као што су задржавање путника ради вршења граничних провера суседних граничних органа и инфраструктурне капацитете самих граничних прелаза.

Управа граничне полиције још једном апелује на путнике да у случају дужег задржавања на граничним прелазима за прелазак државне границе користе алтернативне граничне прелазе.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Колапс глобалног тржишта енергентима: Русија узвраћа ударац!

4.6 (8) И док се европски и светски лидери са великом муком боре против короновируса …

СУБОТИЦА: Неколико хиљада грађана на антимигрантском скупу, устао и Пожаревац (видео)

5 (8) Група грађана „Удружени грађани Суботице“ организовала је у Суботици велики антимигранстки скуп, на …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *