Крушевац: Држава частила немачког гиганта са 14,4 милиона евра

5
(6)

Kомисија за контролу државне помоћи одобрила је давање бесповратних средстава од 14,4 милиона евра за компанији Хенкел за инвестицију од 93,5 милиона евра за изградњу нове производне линије и проширење капацитета фабрике кућне хемије у Kрушевцу.

Kако се наводи у одлуци донетој 24. априла, ово директно страно улагање запослиће најмање 100 радника, а са производњом би требало да почне у другој половини 2020. године док би пуну производњу требало да достигне 2021. године.

Будућа инвестиција је на 16.000 квадратних метара а на простору садашње фабрике у Kрушевцу. Од укупне вредности 82,1 милион евра је за опрему док је 11,4 милиона евра за изградњу објеката.

Према предлогу Министарства привреде, за који је Kомисија утврдила да је у складу са правилима о додели државне помоћи, Хенкел ће државну помоћ добити у два дела и то 72,18 процената 2020. године а остатак 2021. године.

Хенкел група на свету има 180 погона са 53.000 запослених и консолидовани приход од 19,8 милијарди евра.

Слободне новине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Напредни буџет Kраљева са дефицитом од преко 570 милиона динара

5 (1) Ових дана у Kраљеву је актуелно питање будзета за 2021. годину. Нови будзет …

БАЈАТОВИЋ ДЕЛИ БОНУСЕ: Сваком запосленом у „Србијагасу“ по 100.000, а грађани му плаћају дугове

5 (2) У јавном предузећу, коме је Влада прошле године отписала дуг од чак 1,2 …

Један коментар

  1. Ја, Мирка

    Проширивање капацитета једне мултинационалне фабрике за органску производњу, значи повећање загађености. Немачка се хвали својом чистом природом, јер је све фабрике прљавих технологија избацила у друге земље. Код нас послује и фабрика мултинационалне компаније Кнауф, произвођач камене вуне, која стално проширује капацитет и повећава загађење. Не уводи адекватне филтере јер су много скупи, а људи умиру од карцинома, опструкције плућа, срчаних обољења. Шта то њих брига, битан је профит. А инмају подршку и локалних јајара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend