Тесном већином од четири гласа према пет, РЕМ одбио да одлучује о предлогу за ограничење ријалитија

Тесном већином од четири гласа према пет, РЕМ одбио да одлучује о предлогу за ограничење ријалитија

Тесном већином од четири према пет гласова, РЕМ је одбио да одлучује о предлогу којим би се ограничио ријалити програм, саопштило је Удружење за заштиту уставности и законитости (УЗУЗ).

У саопштењу овог удружења се наводи да је зато “једини начин да се заустави промовисање насиља, али и директни преноси више кривичних дела јесте доношење закона којим би се органичило приказивање ријалитија, али и увело јасно прецизирана минимална сатница обавезног културног, научног, документарног и програма за децу”.
“Пред Народном Скупштином се налази закон који је предложило 42.852 градјана, који је прошао све скупштинске процедуре и чека се још само мишљење Владе. Неодлучивање о овом закону представљало би повреду Устава”, наводи се у саопштењу.

УЗУЗ наводи да ће, као представник званичних предлагача закона, (преко петиције чије је потписивање организовао), организовати другу онлајн расправу на коју ће позвати председницу Владе Србије Ану Брнабић, министра културе Владана Вукосављевића и председника одбора за културу Мирка Крлића.

УЗУЗ у саопштењу наводи и да “РЕМ очигледно нема институционалне и персоналне капацитете да се ухвати са проблемом промовисања насиља и говора мржње, али и потпуним занемаривањем културног и научног програма на телевизијама са националним фреквенцијама”.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Министарство рударства и енергетике планирало депонију од 6.000 тона арсена у Јадру

Министарство рударства и енергетике планирало депонију од 6.000 тона арсена у Јадру

Министарство рударства и енергетике често се понаша као да управља територијом од више милиона квадратних …

"Путеви Србије", "ЕПС" и "Инфраструктура железница" крше јавне набавке и добијају огромне субвенције, направили штету од око милијарду евра

“Путеви Србије”, “ЕПС” и “Инфраструктура железница” крше јавне набавке и добијају огромне субвенције, направили штету од око милијарду евра

„Путеви Србије”, „Електропривреда Србије” и „Инфраструктура железница” су начинили неправилности у спровођењу тендера и направили …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *