Суд наложио привођење Милутина Јеличића Јутке

Суд наложио привођење Милутина Јеличића Јутке

У Основном суду у Крушевцу данас је почео наставак суђења Милутину Јеличићу Јутки за полно узнемиравање Марије Лукић. Милутин Јеличић Јутка није се појавио на данашњем рочишту и издата је наредба за његово привођење.

Боривоје Боровић, адвокат Марије Лукић, рекао је да је непојављивање Јеличића још један доказ непоштовања суда, као и да поседује видео доказе да је Јеличић у изборној кампањи и да вија по селима око Крушевца.

Судија је померио главни претрес за 19. јун у 11 часова и издао је наредбу да оптужени Јеличић буде приведен.

Пре суђења дошли су представници иницијативе “Не давимо Београд”, ту је Добрица Веселиновић, а стигле су и жене у црном, како би пружили подршку Марији Лукић.

Испред суда су рашириле транспаренте на којима пише: Правда за Марију, Стоп насиљу над женама, Стоп сексуалном узнемиравању жена, и ја сам марија, има нас још…

Марија и њен адвокат Боривоје Боровић су стигли на суђење, као и један од Јеличићевих адвоката, Зоран Голубовић.

Подсетимо, Јеличић је оптужен да је полно узнемиравао своју секретарицу Марију Лукић.

Прошле су две године откако је Лукићева објавила део од 15.000 ласцивних порука које је током две године добијала од тада наређеног, Јеличића. Поруке је као доказе за наводе о сексуалном узнемиравању, претњама и мобингу уз тужбу приложила суду. Пријаву против Милутина Јеличића је поднела 8. марта 2018, а сутрадан је добила решење о отказу.

Суђење је почело крајем те године у Брусу, али су рочишта више пута одлагана због изостанка адвоката одбране, као и наводних здравствених проблема Јеличића. Јеличић све време тврди да је поступак покушај политичке дискредитације, да је са његовог службеног телефона било ко могао да шаље поруке и током целог поступка све оптужбе негира.

Сем Марије Лукић, оптуженог Јеличића пријавило је још седам жена, али је оптужни предлог подигнут само у случају Лукићеве.

Нова.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Отете паре од осигурања кредита мораћете да тражите на суду

Отете паре од осигурања кредита мораћете да тражите на суду

Банку једино кроз судски процес можете натерати да вам врати средства уплаћена за осигурање стамбеног …

Полиција приводи Чеду Јовановића на саслушање

Полиција приводи Чеду Јовановића на саслушање

Треће основно тужилаштво у Београду наложило је полицији да лидера ЛДП Чедомира Јовановића приведе на …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *