fbpx

МЕДВЕДЕВ: Нове санкције против Русије могу довести до слома светског система безбедности

0
(0)

„Санкције су у почетку економске, потом у парирању постају политичке, а политичке ствари су увек асиметричне. То већ постаје – упозорио је Дмитриј Медведев – страшније од ограничавања токова робе: могућ је слом система безбедности у свету

Надам се – нагласио је Медведев – да наши западни партнери то не желе и да нема лудака међу онима који доносе одлуке“
ДАЉЕ увођење санкција може довести до слома светског система безбедности јер за економским могу наступити и политичке – упозорио је Запад руски премијер Дмитриј Медведев.

„Санкције су у почетку економске, потом у парирању постају политичке, а политичке ствари су увек асиметричне. То већ постаје страшније од ограничавања токова робе: могућ је слом система безбедности у свету. Надам се – нагласио је Медведев – да наши западни партнери то не желе и да нема лудака међу онима који доносе одлуке“.

Председник владе РФ све је ово рекао у интервјуу листу „Ведомости“, поводом његових 15 година излажења.

Нагласивши да санкције могу бити корисне за земљу против које су уведене, за пример је навео санкције против Кине из 1989. године.

„Те санкције су сличне овим уведеним против нас. А погледајмо: да ли се кинеска економија после тога почела да развија горе? Кинеска економија ће ускоро прва у свету! Да ли је Кина при том измебила друштвено уређење? Да ли се Кина осетила кажњеном? Не! Кина је напросто мобилисала унутрашње ресурсе“.

Окретање Русије према Азији и Пацифику – подвукао је Медведев – постало је неопходно не зббог санкција него из економских разлога, због диверсификовања робних токова.

„Наша робна размена са Кином је око 100, а са ЕУ око 450 милијарди долара. То је фактички половина трговинског обрт Русије. Ово показује да морамо бити активни у Азијско-Пацифичком региону“ – додао је Медведев.

Упитан – неће ли Русија пасти у економску зависност од Кине? – руски премијер је истакао:

„Кина је највећи трговински партнер САД. У Америци се поводом тога такође воде спорови, али нико не доводи у питање независност Сједињених Држава“.

 

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Стрма раван

0 (0) Најискреније не могу да схватим како је могуће да већ две и по …

Генерал Стојановић: Не треба нам ФБИ да вршља по Србији

0 (0) РАЗВОЈ технологије, савремених средстава за видео-надзор, прислушкивање и лоцирање кретања грађана отишла су …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *