fbpx

Милан Кркобабић – власник некретнина у вредности од 1,8 милиона евра

0
(0)

Милан Кркобабић (64), министар без портфеља, истиче се међу члановима Владе по богатству. Вредност некретнина у власништву њега и његове породице је, по проценама стручњака, 1,8 милиона евра.

Према налазима истраживачке новинарске мреже „Крик“, Кркобабић своје послове држи „унутар породице“ и убраја се у ред најбогатијих чланова Владе са бројним предузећима и некретнинама, а укупна имовина процењује се на више милиона евра.

Мајка министра Милана Кркобабића, Марија (90), власница је главне породичне компаније „Графицо 011“, која контролише две влике пословне зграде поред аутопута у Земуну где су остали чланови породице оснивали своје фирме. „Графицо 011“ основана је 1995, а током 2015. зарадила је 48.000 евра. Породица се бави продајом опреме за штампу, а послове су проширили и на Црну Гору и БиХ.

Милан Кркобабић је постао председник ПУПС након смрти оца Јована. Као политичар на јавним функцијама добијао је такође значајна примања. Био је заменик градоначелника Београда од 2008. до 2012, са платом од 121.874 динара, након чега је именован за директора ЈП „Пошта Србије“. На тој функцији је био четири године са платом од 219.642 динара. Од 2012. до 2016, као скупштински посланик добијао је 30.354 и још 8.019 динара као шеф посланичке групе. Као градски одборник од 2012. и 2013. добијао је 17.040 динара. У новој влади формираној у августу 2016. постао је министар без портфеља са платом од 88.000 динара.

Министар није власник ниједне компаније, али најближи чланови његове породице поседују више предузећа. Осим мајке, према подацима „Крика“, брат и син министра Кркобабића, Небојша и Јован, постали су власници „Јет дирецт“ од 2005, два месеца пошто је министров син постао пунолетан. Ово предузеће је основано са 60.000 евра, а 2015. је зарадило милион евра.

На сајту предузећа се наводи да је једно од највећих дистрибутера материјала за графичку индустрију на тржишту Србије, Црне Горе и БиХ, а најавили су и ширење пословања на ЕУ. Овом предузећу је 2009. припојена маркетиншка фирма „Дисплаy принт“, чији је власник такође био Небојша Кркобабић. Такође, министаров брат је сувласник истоимених предузећа „Јет дирецт“ за Црну Гору и БиХ која су основана за 38.000 и 60.000 евра. У мају 2010. Јован је стрицу продао својих 50 одсто удела у српској фирми за 1.143 евра.

Осим о Кркобабићу, „Крик“ ће објавити податке о имовини свих садашњих чланова Владе Србије

Министров син Стефан Кркобабић, који је запослен у Привредној комори Београда, основао је у септембру 2014. радњу посредством које је требало да отвори клуб „Вива фитнес“. Предузеће је угасио месец дана по оснивању.

Агенција за борбу против корупције је против Милана Кркобабића покренула поступак, јер је истовремено обављао три функције – посланика, одборника Београда, и директора „Поште“. Кркобабић се бранио да је Агенцију обавестио да постаје директор, а пошто није добио одговор, сматрао је да они то одобравају. На крају поступка му је изречена мера упозорења.

Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Највеће афере Владе: Kрушик – шверц и оружје испод цене

5 (2) Мали број афера успео је да уздрма српску јавност, одавно навикнуту на “мутне …

Трећу недељу заредом десетине хиљада Бугара протестују захтевајући оставку владе и главног тужиоца

5 (1) Неколико десетина хиљада људи данас се трећу недељу заредом окупило на улицама градова …

2 Коментара

  1. Миша Јовановић

    Он је само један од многих лопова у земљи Србији. Војска и полиција могу да реше овај проблем. Све похапсити, конфисковати имовину и увести војну диктатуру. Пензионери и сви осиромашени напред у борбу. Нема другог решења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *