Миљко, евет ефендија

Миљко, евет ефендија

Поново се у српској јавности диже бура око Миљка Радисављевића, спрецијалног тужиоца за организовани криминал, чију смену наводно тражи врх српске полиције, јер “штити представнике неких политичких странака умешане у случајеве корупције”.

Како Вести сазнају, Радисављевић као један од најважнијих људи у Србији, у последње време се свео на пуког извршиоца наредби политичког врха.

– Када су се припадници радне групе криминалистичке полиције недавно побунили због тога што је бивши министар Оливер Дулић пуштен да се брани са слободе у афери “оптички каблови”, за шта су окривили Радисављевића, сазван је састанак са врхом полиције и шефом радне групе Богданом Пушићем. Радисављевић је, после овог састанка, “сео на руду” и више не прави никаве проблеме. Све кривичне пријаве због којих се до тада бунио и није хтео да их подржи, од сада пролазе у тужилаштву – сазнају Вести у српској полицији.

Да би сачувао фотељу, тврди наш извор, Радисављевић је пристао да подржи и кривичне пријаве које нису поткрепљене довољним доказима. По оценама познавалаца прилика због тога је неизвесно да ли ће такви случајеви икада доћи до суда и да ли ће им бити пресуђено.

Тренутно је Специјално тужилаштво под огромним притиском. Наиме, због борбе против корупције, велики број случајева је отворен, пишу се десетине оптужница, па за “лакше” облике организованог криминала, тужиоци практично немају времена, што отворено причају и полицијским инспекторима.

[quote]Пријаве без доказа
Главни сукоб између радне групе МУП и специјалног тужилаштва је, како сазнају Вести, око квалитета доказа. Наиме, већ годинама тиња тихи сукоб, пошто тужилаштво оптужује полицију да подносе кривичне пријаве без довољно доказа, док полицајци оптужују тужиоце да се недовољно боре на суду за пресуде и да од њих често не траже допуне доказног материјала, како би се обезбедила пресуда.[/quote]

 

Вести

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *