Минић: Полиција и тужилаштво да упознају јавност са детаљима везе између министра Лончара и земунског клана

0
(0)

Златко Минић из организације Транспарентност Србија сматра да су полиција и тужилаштво дужни да јавности доставе детаље о вези министра Лончара са земунским кланом.

„Најлакше је рећи да је посреди невероватна коинциденција као што је министар рекао, али би било јако битно за јавност да се објаве сви подаци у вези са том трансакцијом и са поступањем полиције и тужилаштва, пошто смо чули да је полиција за случај била заинтересована и да је то рашчишћено. Просто, најлакше је рећи да је реч о коинциденцији и скренути пажњу на, у овом случају, потпуно ирелевантне ствари као што су ко финансира КРИК и какав је однос КРИК-а са појединим људима из полиције“, рекао је Минић.

Минић је изјавио да купопродајни уговор који је КРИК објавио бацио потпуно ново светло на случај Лончареве везе се земунским кланом и да је због тога неопходно да надлежни јавности објасне да ли се за време истраге против министра Лончара знало за овај стан, као и то да ли је стан добијен на поклон или је плаћен.

„У време када су сведоци дали исказ Златибор Лончар није био активан политичар – био је доктор у Клиничком центру, тако да не верујем да је постојала жеља или намера да се на њега баци љага из политичких разлога. Можда постоје неки други разлози зашто би га ‘оцрњивао’ сведок сарадник у свему томе“, каже Минић.

Он је додао и да се можемо надати да органи раде свој посао, а да о томе нису обавестили јавност.

„Постоји бојазан да се још увек ништа није покренуло или, као што се до сада дешавало, да се чека како ће се прво политичари о томе изјаснити“, закључио је Минић.

Пише: Павле Петровић, Крик.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ОСТАВКА! Загорка Доловац је најодговорнија за системску криминализацију Србије, државног апарата и читавог друштва

5 (4) Након што је коначно извирила из вишегодишње медијске илегале обимним интервјуом објављеним у …

Докле ћете ви Срби да ћутите и трпите ове гологузане из Чипуљића да вас возају као мајмуне?!

5 (12) Глобос осигурање, који је од фебруара у власништву функционера СНС Остоје Мијаиловића, бележи …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend