На добош отишло 1.300 станова

0
(0)

Све је више станова, кућа, пословног простора и њива за које су банке због неплаћања рата кредита покренуле хипотеке, пише Политика.

Национална корпорација за осигурање стамбених кредита (НКОСК) за десетак година, колико постоји ова институција, преузела је плаћање за 1.300 доспелих кредита.

До сада је продато око 240 непокретности као крајња мера због безизлазне ситуације у којој су се дужници нашли. Ипак, чињеница је да је све више оних који имају проблема у отплати стамбених позајмица јер је, само у последње две године, њихов број удвостручен.

Код НКОСК-а је осигурано 90.000 кредита вредности 3,35 милијарди евра.

Овакви кредити чине свега 1,45 одсто осигураних позајмица па у НКОСК-у кажу да је реч о малом броју доспелих кредита у односу на укупан портфолио.

Тачних података колико је активираних хипотека у Србији заправо нема, зато што нису сви кредити осигурани код НКОСК-а. Они осигуравају стамбене зајмове, али не и кредите за бизнис код којих је неко као средство обезбеђења давао стан, кућу, пословни простор.

Вестионлине, Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„Норвешка кућа“ у Горњем Милановцу иде на добош због дуга

0 (0) Кућа југословенско-норвешког пријатељства, изграђена пре 31 годину, иде на добош због дуга, пише …

Вучићева најава изградње јефтиних станова за припаднике безбедносног сектора личи на причу о цени белог хлеба за три динара

0 (0) Станови за припаднике безбедносног сектора чију је изградњу јуче председник Србије Александар Вучић …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *