Војни синдикат: Лажна обећања о изградњи јефтиних станова за припаднике служби безбедности

Војни синдикат: Лажна обећања о изградњи јефтиних станова за припаднике служби безбедности

0
(0)

Београд-Војни синдикат Србије упозорио је на лажна обећања која политичари дају о изградњи јефтиних станова за припаднике служби безбедности, истичући да је последњи случај када се то најављивало за март.

„Не постоји тема о којој се више причало, громогласно најављивало и (зло)употребљвало у изопаченом политичком маркетингу, него што је то изградња јевтиних станова за припаднике службе безбедности“, указује војни синдикат у саопштењу.

Синдикат подсећа да је у најавама политичара у Србији изграђено 17.400 станова за припаднике Војске Србије, МУП и безбедносних служби, по цени од 500 евра по квадрату, а да је стварна ситуација „да годинама касније, ни ашов у земљу није забоден, а камоли изграђен и један стан“.

Последњи термин за почетак изградње, бар према најави министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуру иза јануара, био је март. Децидирано министарка Зорана Михајловић је изјавила у јануару: „Припремили смо локације на којима могу да се граде станови већ од марта, у шест градова“. Михајловић је након друге седнице Комисије за припрему предлога програма изградње станова за припаднике снага безбедности рекла да је „засад одређена једна локација у Београду, а станови ће се такође градити и у Врању, Нишу, Краљеву, Крагујевцу, Новом Саду“.

„Не знамо да ли та Комисија за припрему предлога зна да је сезона грађевинских радова поодавно почела? Знају ли поједини министри, политичари и њихови сатрапи да се играју са угледом институције којој народ највише верује, представљајући народу паралажу са изградњом „јевтиних станова“- који су све само то нису“, указује Војни синдикат.

Тај синдикат упозорава да су, као и до сада, свега што су се у последњих 30 година дохватили српски политичари, а без укључивања представника репрезентативних синдиката у реализацију пројекта-обесмисли су и злоупотребили.

„Отуда са пуним правом очекујемо да се кроз овај „програм изградње“ по ко зна који пут промовише корупција, пљачка са локацијама за изградњу, бесомучна пропаганда која већ годинама траје и на крају-најбруталнија злоупотреба приликом евентуалне њихове доделе“, наводи се у саопштењу.

Већ слутимо да би први у реду за кључеве стајали сви полтрони, каријеристи, климоглавци и корупционаши из Генералштаба и Министарства одбране, као и осталих служби безбедности јер је најновији стамбени правилник у ВС тако направљен, наравно опет иза леђа репрезентативног синдиката, наглашава Војни синдикат.

ФоНет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Званични документ који показује да се Кон, Кисићка и Брнабићка нису вакцинисани Фајзеровом вакцином

Званични документ који показује да се Кон, Кисићка и Брнабићка нису вакцинисани Фајзеровом вакцином

4.9 (20) Председник Нове странке и некадашњи премијер Србије Зоран Живковић тврди да има доказ …

Вучић јавно признао да црногорска служба контролише српски МУП, БИА и значајне позиције у Министарству одбране

Вучић јавно признао да црногорска служба контролише српски МУП, БИА и значајне позиције у Министарству одбране

5 (7) Председник Србије Александар Вучић изјавио је да није истинита тврдња лидера радикала Војислава …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend